Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένοπλοι εισέβαλαν σε στούντιο του αλ Τζαζίρα και τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Τέσσερις άνδρες που κρατούσαν όπλα έφτασαν στο στούντιο στη Ναμπλούς, από το οποίο το αλ Τζαζίρα μετέδωσε τη ζωντανή συνέντευξη του Αμπντέλ Σάταρ Κάσεμ.

Ένοπλοι άνδρες προκάλεσαν σήμερα υλικές ζημιές σε στούντιο στη Δυτική Όχθη το οποίο χρησιμοποιεί το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι συνδέουν αυτή την επίθεση με τη δημοσιοποίηση από το κανάλι εγγράφων που αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Τέσσερις άνδρες που κρατούσαν όπλα έφτασαν στο στούντιο στη Ναμπλούς, από το οποίο το αλ Τζαζίρα μετέδωσε τη ζωντανή συνέντευξη του Αμπντέλ Σάταρ Κάσεμ λέκτορα του πανεπιστημίου και επικριτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ένας υπάλληλος του στούντιο δήλωσε αργότερα ότι οι άνδρες τον ρώτησαν πού βρίσκεται ο Κάσεμ και όταν τους είπε ότι έχει φύγει έσπασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογοστή, ένα φαξ, μία κάμερα και ένα παράθυρο.

Οι αποκαλύψεις του αλ Τζαζίρα, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του Αμπάς είχε προτείνει μυστικά το 2008 στο Ισραήλ την προσάρτηση στο ισραηλινό έδαφος τεράστιων τμημάτων της Ιερουσαλήμ και προαστίων της όπου έχουν ανεγερθεί εποικισμοί, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την παλαιστινιακή πλευρά.

Παλαιστίνιοι που έχουν πάρει μέρος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις δηλώνουν ότι κάποιες από τις πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο είναι αληθινές, όμως άλλα στοιχεία έχουν παρερμηνευθεί ή είναι εντελώς αναληθή.

Έχουν κατηγορήσει εξάλλου το Κατάρ, όπου έχει την έδρα του το τηλεοπτικό δίκτυο, ότι βρίσκεται πίσω από μία εκστρατεία “δυσφήμισης” που έχει στόχο την υπονόμευση του Αμπάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε