Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένοχος ο στρατιώτης που εκτέλεσε ανήμπορο και τραυματισμένο Παλαιστίνιο [pics, vid]

Ένοχος ο στρατιώτης που εκτέλεσε ανήμπορο και τραυματισμένο Παλαιστίνιο [pics, vid]

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το Ισραήλ την δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του ισραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαρία. Ο στρατιώτης κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Παλαιστίνιου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σαρίφ. Ο δράστης εκτέλεσε το θύμα ενώ ήταν τραυματισμένο και ανήμπορο στο έδαφος. Όλα όσα έγιναν στη δίκη. 

Το δικαστήριο έγινε την Τετάρτη (04-01-2017) σε αίθουσα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τελ Αβίβ. Η ποινή του στρατιώτη θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο

Το σοκαριστικό περιστατικό είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος της Δυτικής Όχθης. Ο Ισραηλινός είχε εκτελέσει τον Παλαιστίνιο, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος, πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

Φωτό Reuters

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι το έκανε γιατί πίστευε ότι το θύμα φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και θα ανατιναζόταν, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.

Ένας άλλος στρατιώτης που ήταν μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι ο δράστης του είπε: “Μαχαίρωσαν τους φίλους μου και προσπάθησαν να τους σκοτώσουν. Του αξίζει να πεθάνει”.

Φωτό από Reuters

Νωρίτερα η οικογένεια του θύματος είχε δηλώσει πως το μόνο που θα την ικανοποιήσει είναι αν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. “Πρέπει να καταδικαστεί από αυτό το δικαστήριο με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους… βασανιστήρια μέχρι να πεθάνει και να καταλήξει νεκρός σε ένα ψυγείο” είπε ο πατέρας του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι μία από τις πολλές εντός του 2016, κατά την οποία ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ανήλικους Παλαιστινίους.

Δείτε στο βίντεο την σοκαριστική εκτέλεση – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πηγή: Aljazeera και BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε