Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στη Ρώμη σε διαδήλωση εργατών

Επεισόδια στη Ρώμη σε διαδήλωση εργατών
Ένταση σημειώθηκε μπροστά από το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης της Ρώμης, όπου διαδηλώνουν 550 εργαζόμενοι της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε της Σαρδηνίας, με αίτημα να μην τεθούν οριστικά σε ταμείο ανεργίας

Οι εργάτες συγκρούσθηκαν με μέρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην κεντρική οδό βία Βένετο ενώ μπροστά από το υπουργείο προχώρησαν σε ρίψη κροτίδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης ξεπερνούν τους χίλιους. Πριν από λίγο από τις συγκρούσεις, τραυματίσθηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής.
 
Στο εσωτερικό του υπουργείου βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για να εξακριβωθεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα ελβετικής πολυεθνικής, που ενδιαφέρεται να αγοράσει την βιομηχανία του Πόρτο Βέζμε, υπό τον όρο όμως να μειωθεί σημαντικά το κόστος της ενέργειας και να ενισχυθούν οι υποδομές της όλης περιοχής.
 
Η μέχρι τώρα εργοδοσία, η αμερικανική πολυεθνική Alcoa, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν εννοεί να συνεχίσει την παραγωγή, διότι την θεωρεί πλέον ασύμφορη.
 
«Κάνουμε ότι μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των εργατών. Δεν μας ανησυχεί η διαδήλωσή τους, μας ανησυχεί το όλο πρόβλημα που συνδέεται με την κρίση της βιομηχανίας αυτής», δήλωσε η υπουργός εργασίας Έλσα Φορνέρο.
 
Στους διαδηλωτές συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις εργάτες οι οποίοι, επί πέντε ημέρες παρέμειναν στα εβδομήντα μέτρα ύψους, σε ταράτσα ντεπόζιτου νερού, στην βιομηχανία της Σαρδηνίας. Στόχος τους ήταν να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «είμαστε διατεθειμένοι για όλα».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε