Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Φάκελος με εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ!

Φάκελος με εκρηκτικά και στο γραφείο της Μέρκελ!

Ντουμπάι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα, τώρα και Βερολίνο! «Ύποπτα» δέματα «κυκλοφορούν» παντού, τώρα έφτασαν και μέχρι την καγκελαρία της Γερμανίας.

Ένας «ύποπτος» φάκελος έφτασε την Τρίτη μέσω ταχυδρομείου στο γραφείο της Άγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε η αστυνομία. Περιείχε άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό, που σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί. Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι το δέμα προερχόταν από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Άμεση η κινητοποίηση έξω από το κτίριο της καγκελαρίας - ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πρόκειται για μηχανισμούς που είναι ίδιος με τους μηχανισμούς που εντοπίστηκαν στα ύποπτα δέματα της Αθήνας. Ο φάκελος περιείχε μαύρη σκόνη, εξουδετερώθηκε και έφτασε στο Βερολίνο με την εταιρία UPS. Πρόκειται για την ίδια εταιρία στα αεροσκάφη της οποίας εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή παγιδευμένα δέματα που προορίζονταν για τις ΗΠΑ, προέρχονταν από την Υεμένη και βρέθηκαν σε Βρετανία και Ντουμπάι!

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν όντως το δέμα προέρχεται από την Αθήνα. Πάντως, ένα από τα δέματα που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στο Παγκράτι, προοριζόταν για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και είχε ως… αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε