Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φρίκη: Γιος Βρετανής που εντάχθηκε στο ISIS ο 6χρονος τζιχαντιστής

Φρίκη: Γιος Βρετανής που εντάχθηκε στο ISIS ο 6χρονος τζιχαντιστής

Η εικόνα ενός 6χρονου αγοριού με στολή παραλλαγής να απειλεί τους “άπιστους” στο τελευταίο video των τζιχαντιστών είναι γιος μιας νεαρής Βρετανίδας που εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Το παιδί αναγνώρισε ο παππούς του.

«Θα σκοτώσουμε τους άπιστους» λέει ο 6χρονο αγόρι, που εμφανίζεται στο τελευταίο video των τζιχαντιστών να φορά στολή παραλλαγής και μια μαύρη μπαντάνα με το λευκό σήμα του Ισλαμικού Κράτους στο κεφάλι του. Οι τζιχαντιστές έβαλαν το παιδί στο video με την εκτέλεση των πέντε Βρετανών ομήρων, στην τελευταία απόδειξη μιας ακόμη φρικιαστικής πράξης τους.

Το παιδί είναι γιος της Γκρέις Ντέαρ, η οποία μεγάλωσε στην πόλη Λίβισαμ του νότιου Λονδίνου από Νιγηριανούς γονείς και ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ήταν έφηβη. Αυτό επιβεβαίωσε ο παππούς του αγοριού Χένρι Ντέαρ, που το είδε και το αναγνώρισε όταν η φωτογραφία του από το video των τζιχαντιστών έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Ο Χένρι Ντέαρ είναι οδηγός ταξί. Μίλησε στην Telegraph για τον εγγονό του. «Εξεπλάγην όταν τον είδα. Είναι σίγουρα εκείνος. Ανησυχώ, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω», είπε. Σε άλλη συνέντευξη στο Channel 4 news, ο κ. Ντέαρ έκανε έκκληση στην κόρη του να επιστρέψει στη Βρετανία. Αναφερόμενος στον εγγονό του είπε: «Είναι ένα μικρό αγόρι. Δεν ξέρει. Τον χρησιμοποιούν σαν ασπίδα». Αποκάλυψε δε ότι δεν έχει μιλήσει με την κόρη του εδώ και εβδομάδες.

«Όταν μου τηλεφωνεί, αγνοώ τις κλήσεις της γιατί ντρόπιασε την οικογένεια και τον εαυτό της», τόνισε. Η Ντέαρ είναι παντρεμένη με τον Σουηδό ισλαμιστή μαχητή που αποκαλείται Αμπου Μπακρ. Λέγεται πως έχει τουλάχιστον άλλο ένα παιδί, 2 ή 3 ετών, το οποίο αποκαλεί «μικρό μουτζαχίντ» ή ιερό πολεμιστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μικρός εμφανίζεται με στολή παραλλαγής και σοκάρει. Το 2014, η Χαντίτζα Ντέαρ, ένα από τα πολλά ψευδώνυμα της Βρετανής τζιχαντίστριας, “ανέβασε” μια σοκαριστική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο twitter: ο 4χρονος, τότε, γιος της Ισα (που σημαίνει Ιησούς) να χαμογελά και να κρατά στα χέρια του ένα Καλάσνικοφ.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε