Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμια οργή για τον 13χρονο Rajon: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου – Ανέβασαν το βίντεο στο Facebook

Παγκόσμια οργή για τον 13χρονο Rajon: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου – Ανέβασαν το βίντεο στο Facebook

Οργή έχει προκαλέσει η ανάρτηση του βίντεο δολοφονίας του 13χρονου Samiul Alam Rajon στα social media.

Οι δράστες της δολοφονίας όχι μόνο υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τον ανήλικο αλλά κατέγραψαν την επίθεση ώστε να δει όλος ο κόσμος τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
 
Ο 13χρονος κατηγορήθηκε από μια ομάδα τεσσάρων αντρών για κλοπή στην πόλη Sylhet στο Μπαγκλαντές και το άψυχο κακοποιημένο σώμα του βρέθηκε 180 μέτρα μακριά από το σημείο όπου του επιτέθηκαν.

Είχε πάνω από 60 τραύματα στο σώμα του και είχε δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι που προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.


Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου, διακρίνεται ο τρόμος στο πρόσωπο του Samiul Alam Rajon που είναι δεμένος σε έναν πυλώνα.

Ουρλιάζει από τον πόνο από τα επανειλημμένα χτυπήματα που δέχεται με μεταλλική ράβδο στον εγκαταλελειμμένο σταθμό των λεωφορείων Kumargaon.

Ένας από τους άντρες που χτυπά τον Rajon ζητά από τον ανήλικο να τους πει το όνομά του και να παραδεχτεί ότι έκλεψε. Όταν τους ζήτησε νερό του είπαν να πιει τον ιδρώτα του και ξέσπασαν σε γέλια.


Σε άλλο σημείο του βίντεο ακούγεται ένας εκ των δραστών να λέει “τα οστά του φαίνονται άθικτα, χτυπήστε τον περισσότερο”.

Τον έδεσαν ξανά στον στύλο και τον χτύπησαν ξανά, με έναν να ρωτά αν είχε βιντεοσκοπηθεί σωστά ο ξυλοδαρμός.

“Το έχω δημοσιεύσει στο Facebook. Όλος ο κόσμος θα το δει τώρα”, ακούγεται να λέει.


Όταν το αγόρι πέθανε, πέταξαν το πτώμα του 180 μέτρα μακριά από το σημείο που τον ξυλοκόπησαν αλλά αναγνωρίστηκαν από περαστικούς που τους κυνήγησαν.

Το φρικτό βίντεο έγινε viral και πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές, με τον κόσμο να απαιτεί απονομή δικαιοσύνης για τον Rajon.

Ο Rajon είχε εγκαταλείψει το σχολείο και έγινε πωλητής λαχανικών για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Όταν εκείνη την ημέρα δεν επέστρεψε σπίτι, η μητέρα του Lubna Akhtar κατήγγειλε την εξαφάνισή του σε τοπικό αστυνομικό τμήμα και ενημερώθηκε ότι είχε βρεθεί το πτώμα ενός ανήλικου. Αποδείχτηκε ότι ήταν του Rajon.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άντρες και έχει συσταθεί ειδική ομάδα προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε