Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Gucci εναντίον Gucci!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον γνωστό οίκο μόδας και τους κληρονόμους του γιατί χρησιμοποιούν το οικογενειακό όνομα.

Ο οίκος μόδας υποστηρίζει ότι το όνομα Gucci έχει συνδεθεί με επωνυμία που έχουν αγαπήσει λάτρεις της μόδας σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη μεριά, η Ελιζαμπέτα Γκούτσι, δισέγγονη του ιδρυτή της δυναστείας, επιθυμεί να ιδρύσει παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων με το ονομά της. Το πρώτο ξενοδοχείο, που είναι boutique πολυτελειάς 87 δωματίων στο Ντουμπάι, πρόκειται να λειτουργήσει φέτος.

Η συνέπεια ήταν εκπρόσωποι του οίκου να κάνουν μήνυση στην κυρία Γκούτσι ανακοινώνοντας: “Επειτα από τις ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων για την υπο τιθέμενη ανάμειξη του οίκου μόδας Gucci σε σχέδιο λειτουργίας ξενοδοχείων, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ξενοδοχεία Εlisabetta Gucci”

Η κυρία Γκούτσι δεν έχει καμία επιχειρηματική ή επαγγελματική ανάμειξη με τον οίκο μόδας του οποίου τα περσινά έσοδα έφτασαν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά ασχολείται με τις επιχειρήσεις καθώς είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε μία ιταλική εταιρεία επίπλων και ειδών διακόσμησης και προγραμματίζει να ανοίξει σε όλο τον κόσμο 40 ξενοδοχειακές μονάδες. 

“Δεν μπορεί να αλλάξει το όνομά της ούτε την καταγωγή της. Δεν φταίει σε τίποτε που έχει ένα διάσημο επώνυμο και προέρχεται από ένα διάσημο οικογενειακό περιβάλλον. Δεν προσπαθούμε να το χρησιμοποιήσουμε τόσο”, τονίζει ο υπεύθυνος της κατασκευαστικής εταιρείας που ανέλαβε το πρώτο ξενοδοχείο.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο οίκος μόδας προσφέυγει στην δικαιοσύνη αφού το 2008 κέρδισε σε αντιδικία με κινέζικη υποδηματοποιία για αντογραφή του εμπορικού σήματος. Πέρυσι, έχασε σε αντιδικία με ένα κατάστημα του Μπέρνιγχαμ της Αγγλίας που χρησιμοποιούσε τo εμπορικό σήμα Duccio, το οποίο σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο ταύτιζε την μία επιχείρηση με την άλλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε