Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

H Google ψάχνει για αγνοούμενους στην Ιαπωνία με κάθε μέσο της!

H Google ψάχνει για αγνοούμενους στην Ιαπωνία με κάθε μέσο της!

H Google με την υπηρεσία βίντεο YouTube πρόκειται να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία να βρουν τους συγγενείς τους.

Έτσι η δημοφιλής ιστοσελίδα έφτιαξε ένα κανάλι κι ανέβασε τα βίντεο των θυμάτων της καταστροφής, που ζητούν πληροφορίες για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους από τα οποία δεν έχουν νέα.

Όλα τα βίντεο, διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, κι έχουν γυριστεί στα καταφύγια και είναι διαθέσιμα μέσω του δικτυακού τόπου youtube.com / shousoku.

Η Google μετά το σεισμό στην Ιαπωνία, ξεκίνησε την υπηρεσία “Person Finder”, που επικεντρώνεται σε βίντεο, αλλά και φωτογραφίες  μέσα από την ιστοσελίδα Picasa.

Επίσης δημιούργησε ιστοσελίδα που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και περιέχει χάρτη, τους αριθμούς τηλεφώνου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και οργανώσεων αρωγής, καθώς και όλες τις χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Τέλος, την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαθέσουν στην Ιαπωνία το 20% του χρόνου εργασίας τους που επισήμως τους παρέχεται για τα προσωπικά τους σχέδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε