Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

“Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη διάσωσης”

“Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη διάσωσης”

O υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο δήλωσε πως η Ισπανία “δεν έχει ανάγκη διάσωσης” καθώς έχει την  υποστήριξη των εταίρων της στην ΕΕ και στη G20.

“Η Ισπανία δεν αποτέλεσε αντικείμενο διάσωσης επειδή δεν έχει ανάγκη να διασωθεί”, διαβεβαίωσε ο Μοντόρο μιλώντας ενώπιον των βουλευτών και απορρίπτοντας την ιδέα ενός συνολικού σχεδίου διάσωσης για την ισπανική οικονομία.

“Η Ισπανία έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της και των ευρωπαϊκών θεσμών. Και η Ισπανία έχει, όπως το είδαμε χθες βράδυ, την εκπεφρασμένη υποστήριξη της G20 για τα προγράμματα (των μεταρρυθμίσεων) που θέτει σε εφαρμογή η ισπανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Ισπανία έλαβε χθες το βράδυ την υποστήριξη των χωρών της G20, που συνεδριάζουν στο Μεξικό, για τις προσπάθειές της να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, που έχουν πληγεί από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων το 2008.

“Χαιρετίζουμε το ισπανικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και την ανακοίνωση από το Eurogroup ότι στηρίζει την ισπανική αρχή χρηματοπιστωτικής ανακεφαλαιοποίησης”, αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση της συνόδου κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο – Οι έλεγχοι στις τράπεζες καθορίζουν τους όρους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε