Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για διάλογο με την Ευρώπη

Η Χαμάς απευθύνει έκκληση για διάλογο με την Ευρώπη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.07.2010 | 23:59
Πρώτη δημοσίευση: 24.07.2010 | 23:47

Αξιωματούχοι της Χαμάς ζήτησαν από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν απευθείας διάλογο με το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ εξέφρασε νωρίτερα την ετοιμότητα της χώρας του για τη διεξαγωγή άμεσου διαλόγου με τη Χαμάς, "αν η Γαλλία λάβει ένα επίσημο αίτημα από την Παλαιστινιακή Αρχή".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία δεν θα πρέπει να διστάσουν να έχουν άμεσο διάλογο με τη Χαμάς, στη βάση του άμεσου διαλόγου και όχι στη βάση της συγκράτησης", δήλωσε ο Ισμαήλ Ραντουάν, στη Γάζα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα. "Η Χαμάς κρατά τις πόρτες της ανοιχτές για όποιον θέλει να έχει ένα διάλογο με το κίνημα", είπε ο Ραντουάν προσθέτοντας ότι η "Χαμάς έχει πλέον μια κυβέρνηση και ένα κοινοβούλιο ".

Η Επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν συνάντησε κανένα ηγέτη της Χαμάς, η οποία κατέλαβε την εξουσία στον θύλακο με τη βία το 2007.

Η Χαμάς συνεχίζει να αποκρούει τα αιτήματα του Κουαρτέτου -που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία- να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υπογραφείσες ενδιάμεσες ειρηνευτικές συνθήκες και να καταδικάσει τη βία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο