Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η συγκινητική ιστορία του σκύλου που αγωνίστηκε για ένα καλύτερο σπίτι

Krister Goransson/Peak Performance
Krister Goransson/Peak Performance

Ένας μοναδικός δεσμός αναπτύχθηκε ανάμεσα σε έναν εξαντλημένο σκύλο και μια ομάδα Σουηδών αθλητών στα πλαίσια προετοιμασίας τους για μια επικίνδυνη διαδρομή 20 μιλίων προς τροπικό δάσος του Εκουαδόρ.

Κουρασμένος, πεινασμένος και μέσα στις λάσπες, ένα αδέσποτο σκυλί κοίταξε μέσα στα μάτια τον αθλητή Mikel Lindord όταν άνοιξε μια κονσέρβα.

Δεν άντεξε και του έδωσε ένα κομμάτι κρέας. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Όταν η ομάδα σηκώθηκε για να συνεχίσει την αποστολή της, ο σκύλος άρχισε να τους ακολουθεί και δεν σταμάτησε πουθενά.


Ενώ οι 4 αθλητές στα δύο τελευταία στάδια του Adventure Racing World Championship (430 μίλια), ο σκύλος έγινε μέλος της ομάδας τους και του έδωσαν το όνομα Arthur.

Υποβλήθηκε στις ίδιες σκληρές δοκιμασίες και κάθε φορά που προσπαθούσαν να τον διώξουν για την ασφάλειά του, εκείνος συνέχιζε μαζί τους.

“Προσπαθήσαμε να φύγουμε χωρίς αυτόν, αλλά εκείνος πήδηξε στο νερό δίπλα μας και άρχισε να κολυμπά απεγνωσμένα”.

Ο Lindord δεν άντεξε να τον βλέπει να παλεύει στο νερό και τον πήρε στο καγιάκ, αφήνοντάς τον να μείνει μαζί τους για το υπόλοιπο ταξίδι.

Κάθε φορά που τον έβλεπαν να εξαντλείται έκαναν διάλειμμα, ενώ τον τράβηξαν όταν κόλησε στη λάσπη.

Η χειρονομία τους προκάλεσε μόνιμες επευφημίες και ζητωκραυγές των θεατών που παρακολουθούσαν το δύσκολο εγχείρημα.


 
Μετά από έξι μέρες η ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα και οι αθλητές τον πήγαν σε κτηνίατρο για να τον περιποιηθεί.

Έχοντας περάσει τόσα μαζί του, ο Mikel Lindord αποφάσισε να τον υιοθετήσει και να τον πάρει μαζί του στη Σουηδία.

Το αίτημά του έγινε δεκτό μετά από κάποιες ημέρες και η ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο έχοντας στο πλευρό της το νέο μέλος της.

“Ήρθα στο Εκουαδόρ για να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντ’ αυτού, κέρδισα έναν νέο φίλο” έγραψε στη σελίδα του ο Mikel Lindord.

Το Adventure Racing αποτελεί μια μορφή extreme sport που συνδυάζει συνεχή ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία και κανόε καγιάκ.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε