Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Συμμαχία Κλίντον – Σάντερς κατά… Τραμπ

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Επισήμως, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς αποφάσισαν να… ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ενότητα του Δημοκρατικού κόμματος. Στην ουσία, ο μεγάλος αντίπαλος είναι ένας και ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τραμπ!

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει εξασφαλίσει τους εκλέκτορες που απαιτούνταν για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και περιμένει το συνέδριο του κόμματος για να το πάρει και τυπικά, ελπίζοντας πως δεν θα του… βγει από τη γωνία κάποιος ανεξάρτητος υποψήφιος την τελευταία στιγμή.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, Κλίντον και Σάντερς δίνουν ακόμη τη μάχη τους, με την πρώην Πρώτη Κυρία και υπουργό Εξωτερικών να έχει σαφές προβάδισμα. Σε συνέντευξή της στο CNN, η Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε πως οι συνεργάτες της βρίσκονται σε διαρκή επαφή με εκείνους του Μπέρνι Σάντερς για να προωθήσουν την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η ενότητα θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση του κόμματος όταν διαλέξουν οι Δημοκρατικοί τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές. Η Κλίντον θεωρείται φαβορί να κερδίσει το χρίσμα αλλά αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη μάχη με τον Σάντερς, γερουσιαστή από το Βερμόντ.

Η Κλίντον είπε ότι οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων ενδέχεται να αυξηθούν μετά τους προκριματικούς της Καλιφόρνιας, την επόμενη εβδομάδα. “Ασφαλώς και θα κάνω ό,τι μπορώ να υπάρξει ενότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι καμπάνιες μας έχουν έρθει σε επαφή. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, είπε.

Πρόσθεσε ότι και η ίδια και ο Σάντερς θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν τη νίκη του υποψήφιου του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε