Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ήρωες οι πλανόδιοι της Ν.Υόρκης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι πλανόδιοι πωλητές είναι πανταχού παρόντες στη Νέα Υόρκη και σήμα κατατεθέν της πόλης, όπως τα κίτρινα ταξί.

 

Όμως από την Κυριακή ορισμένοι από αυτούς αποκαλούνται και αντιμετωπίζονται ως ήρωες, καθώς ήσαν εκείνοι που ενημέρωσαν την αστυνομία για ένα αυτοκίνητο που κάπνιζε και που αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.
 
Ο πωλητής Λανς Όρτον, παλαίμαχος του Βιετνάμ, φέρεται ότι ειδοποίησε τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης με τον έφιππο αστυνομικό Γουέιν Ράτιγκαν για το ύποπτο Nissan στην 45η Οδό, κοντά στο Μπρόντγουεϊ, το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Αρκετοί άλλοι πωλητές ισχυρίζονται πως εντόπισαν το αυτοκίνητο και πως έσπευσαν να το επισημάνουν στην αστυνομία.
 
«Ο αδελφός μου, μου είπε πως το αυτοκίνητο κάπνιζε για πολύ ώρα και με παρότρυνε να καλέσω το 911 (άμεση δράση)», τόνισε ο πλανόδιος πωλητής Μοχαμάτε Νιάσε, 52 ετών, ο οποίος βρισκόταν πάλι στη θέση του στο δρόμο στην Τάιμς Σκουέαρ, δίπλα στον αδελφό του Άλι, που πωλεί εικόνες της πόλης. Όπως τόνισε ο Νιάσε, ο Όρτον τους δήλωσε τότε πως είχε στείλει κάποιον να ειδοποιήσει την αστυνομία.
 
«Πίστευα πως θα υπήρχε κάποιος που θα κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, και πήγα εκεί, όμως δεν μπορούσα να δω τίποτε», πρόσθεσε.
 
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξήρε χθες την αυταπάρνηση των Όρτον και Ράτιγκαν και είχε δείπνο με τον τελευταίο στην Τάιμς Σκουέαρ. Ο Όρτον -που ήταν διστακτικός να μιλήσει και στα μέσα ενημέρωσης-δεν μπόρεσε να παρακαθίσει και εκείνος στο δείπνο, τόνισε ο Μπλούμπεργκ.
 
«Ο Λάνς Όρτον είδε κάτι και έκανε κάτι γι’ αυτό», τόνισε ο Μπλούμπεργκ. Ο Ράτιγκταν, ο οποίος μύρισε πυρίτιδα και διαπίστωσε πως ο καπνός ήταν πολύ πιο ύποπτος απ’ ότι φαινόταν, δήλωσε πως απλώς έκανε το καθήκον του: «είναι απλώς η δουλειά μου. Καθώς πέρασα δίπλα από το αμάξι ρώτησε κάποιους πωλητές εάν είναι δικό τους και εκείνοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως δεν ξέρουν τίνος είναι».
 
Ο Ντουέιν Τζάκσον, άλλος παλαίμαχος του Βιετνάμ, ο οποίος δηλώνει πως βοήθησε να ειδοποιηθεί η αστυνομία, τόνισε πως «είμαστε μία παρέα ανάπηροι παλαίμαχοι που εργαζόμαστε εδώ και έχουμε συνηθίσει να είμαστε προσεκτικοί διότι όλοι μας γνωρίζουμε πως η ελευθερία δεν είναι κάτι που μας δίνεται τσάμπα. Όλοι μας εδώ είμαστε τα αυτιά και τα μάτια της αστυνομίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε