Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Στους 33 οι νεκροί της φωτιάς – Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα

Καλιφόρνια: Στους 33 οι νεκροί της φωτιάς – Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (03.12.2016) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν ξέσπασε φωτιά σε κτίριο όπου γινόταν πάρτι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 33 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Τα αίτια της φωτιά δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αφού η πυροσβεστική υπηρεσία του Όκλαντ δεν έχει καταφέρει να ερευνήσει μεγάλο μέρος του κτιρίου. Σύμφωνα με το CNN, απομένει να ερευνηθεί το 70% του κτιρίου!

Ανάμεσα στους 33 νεκρούς και πολλοί έφηβοι, που βρίσκονταν στο στούντιο την ώρα του πάρτι, όταν ξέσπασε η φωτιά. Ο σερίφης της Αλαμέντα, Ρέι Κέλι, δήλωσε πως έχει ερευνηθεί μόνο το 30% του κτιρίου και ίσως χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να αναγνωριστούν τα θύματα, μέσω του DNA και των οδοντικών στοιχείων.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, οι αρχές κάνουν έκκληση στους συγγενείς όσων βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ στο πάρτι σε αποθήκη διώροφου κτιρίου που χρησιμοποιούσαν ως στούντιο καλλιτέχνες, να δώσουν βούρτσες ή οδοντόβουρτσες των αγαπημένων τους ώστε να γίνει η αναγνώριση μέσω DNA!

Ήδη, πάντως, έχουν αναγνωριστεί οκτώ από τα θύματα. Όλοι τους νέοι άνθρωποι. Ανάμεσά τους ένα 17χρονο παιδί, τα στοιχεία του οποίου δεν θα δημοσιοποιηθούν όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Όκλαντ.

Οι νεκροί που έχουν αναγνωριστεί είναι ο 22χρονος Cash Askew, ο 35χρονος David Clines, η 32χρονη Donna Kellogg, ο 35χρονος Travis Hough από το Όκλαντ, ο 25χρονος Nick Gomez-Hall από το Κορονάντο της Καλιφόρνια, η 30χρονη Sara Hoda από το Γουόλνατ Κρικ της Καλιφόρνια και ο 32χρονος Brandon Chase Wittenauer από το Χέιγουορντ της Καλιφόρνια.

Όλα αυτά ενώ σχεδόν 48 ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία έρχονται στο φως εικόνες από το πως ήταν ο χώρος, πριν ξεσπάσει η φωτιά. Το διώροφο κτίριο όπου ξέσπασε η φωτιά είναι γνωστό ως Ghost Ship. Αν και δεν είχε δοθεί άδεια να κατοικείται αλλά να χρησιμοποιείται ως αποθήκη, πολλοί καλλιτέχνες είχαν βάλει χρήματα για να το διαμορφώσουν έτσι ώστε να μένουν εκεί.

Πηγή: CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε