Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κάμερον: Δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον όμιλο του Μέρντοκ

Κάμερον: Δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον όμιλο του Μέρντοκ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε σήμερα στο BBC ότι δεν υπήρξε κάποια “σημαντική συμφωνία” με τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που του πρόσφεραν οι εφημερίδες του, στις βουλευτικές εκλογές του 2010.

Ο Κάμερον τόνισε ότι δεν αληθεύει πως οι Συντηρητικοί συμφώνησαν να βοηθήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μέρντοκ ή να διευκολύνουν την εξαγορά του δορυφορικού τηλεοπτικού μπουκέτου BSkyB. “Θα ήταν απολύτως λάθος να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία και δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν υπήρξε μεγάλη συμφωνία”, είπε στη συνέντευξη που έδωσε.

Ο News Corp., o όμιλος του Μέρντοκ ήθελε να αγοράσει και τις υπόλοιπες μετοχές του BSkyB, σήμερα κατέχει περίπου το 40%, όμως ο υπουργός Επιχειρήσεων Βινς Κέιμπλ δεν συμφωνούσε, λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί η μηντιακή αυτοκρατορία του Αυστραλού μεγιστάνα. Αργότερα αφαιρέθηκε από τον Κέιμπλ η ευθύνη για επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης και δόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τζέρεμι Χαντ.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το γραφείο του Χαντ ήταν ήδη σε στενή επαφή με στελέχη του ομίλου Μέρντοκ. Το Εργατικό Κόμμα ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έξι στους δέκα Βρετανούς συμφωνούν ότι πρέπει να φύγει από τη θέση αυτή. Κριτική στους χειρισμούς του Χαν έχουν ασκήσει και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ο εταίρος του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Κάμερον πάντως είπε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι ο Χαν παρέβη τους κανονισμούς λόγω των επαφών που είχε το γραφείο του με τον όμιλο Μέρντοκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε