Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, Κινέζοι χάκερ, φαίνεται οτι επιτέθηκαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ το Μάιο του 2010.

Οι Κινέζοι χάκερ είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο 6 μήνες νωρίτερα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «spear phishing», από χρήστες που κάνουν κλικ πάνω σε κακόβουλα links ή επισυναπτόμενα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κι έτσι μπορούσαν να έχουν δικαιώματα επιπέδου διαχειριστή στο δίκτυο του Επιμελητηρίου και φυσικά με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ήθελαν…

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, πόσες πληροφορίες έχουν στην κατοχή τους οι χάκερ όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, περίπου 50 από τα μέλη του τέθηκαν σε κίνδυνο με αυτή την επίθεση ενώ πιστεύεται οτι οι χάκερ εκτός των άλλων έκλεβαν τα emails τεσσάρων ατόμων που ασχολούνταν με Ασιατικά θέματα.

Η επίθεση εντοπίστηκε από το ειδικό τμήμα του FBI το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το Επιμελητήριο για να ερευνήσει περαιτέρω το θέμα.

Μετά από αυτή την επίθεση το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, έχει βελτιώσει την ασφάλεια του δικτύου του και προσπαθεί συνεχώς να εντοπίζει πιθανά κενά ασφαλείας, ενώ παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, απαγορεύεται να κουβαλούν κινητές συσκευές σε χώρες με υψηλό κίνδυνο διείσδυσης (όπως η Κίνα).

Τέλος το Επιμελητήριο από την πλευρά του πιστεύει οτι παρά την καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης της ασφάλειας του δικτύου του, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει 100% προστασία από τους χάκερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε