Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοκτέϊλ ναρκωτικών και φαρμάκων είχε πάρει ο μακελάρης της Νορβηγίας

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τι είδους, αλλά είχε κάνει χρήση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Μπράιβικ.

Ο δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Οτόγια που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, είχε αναφέρει στο μανιφέστο του, που ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις, ότι έκανε χρήση αναβολικών στεροειδών.

Στις 26 Ιουλίου ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπσταντ επίσης αναφέρθηκε στη χρήση από τον πελάτη του ουσιών που τον έκαναν “δυνατό, αποτελεσματικό και τον κρατούσαν σε εγρήγορση” την ώρα των επιθέσεών του.

“Στεροειδή, αυτό ήταν γνωστό, όμως χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ”, διευκρίνισε σήμερα ο Κράμπι.

Εξάλλου οι ειδικοί ψυχίατροι που θα ανέλαβαν την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μπράιβικ για να καθορίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν την υπόθεση, επεσήμανε ο Κράμπι.

Οι δύο ειδικοί έχουν ήδη λάβει στοιχεία της υπόθεσης καθώς και τις τρεις ηχογραφημένες ανακρίσεις του Μπράιβικ από την αστυνομία, διευκρίνισε.

“Σύντομα θα αρχίσουν να συναντούν τον ίδιο. Αυτό αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα” στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα, κοντά στο Όσλο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

11 ώρες χωρίς απάντηση: είχε ή όχι συνεργούς ο Μπρέιβικ;

Ο ίδιος ο μακελάρης τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο μετά την σφαγή στο νησί Ουτόγια!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε