Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρατούσαν για δύο μήνες σε πολεμικό πλοίο Σομαλό και τον ανέκριναν

Κρατούσαν για δύο μήνες σε πολεμικό πλοίο Σομαλό και τον ανέκριναν
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2011 | 09:01
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2011 | 09:01

Πρώτη υπόθεση μυστικής κράτησης επί προεδρίας Ομπάμα. Ενας 25χρονος Σομαλός κατηγορείται για τρομοκρατία. Τον κρατούσαν δύο μήνες σε πολεμικό πλοίο.

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στη Νέα Υόρκη εναντίον Σομαλού, ηγετικού στελέχους των ισλαμιστών Σεμπάμπ, ο οποίος κρατήθηκε και ανακρίθηκε επί δύο μήνες σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο.
 
Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση μυστικής κράτησης υπόπτου για τρομοκρατία από την κυβέρνηση Ομπάμα.
 
Ο Αχμεντ Αμπντελ Κάντερ Ουαρσάμε συνελήφθη στις 19 Απριλίου από Αμερικανούς στον Κόλπο και κρατήθηκε σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο, όπου ανακρίθηκε, διευκρίνισαν αμερικανοί αξιωματούχοι.
 
Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως ο κατηγορούμενος ανακρίθηκε σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στον αμερικανικό στρατό που απαγορεύουν τις βίαιες ανακριτικές μεθόδους.
 
Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο κατηγορούμενος αποκάλυψε "χρήσιμες πληροφορίες".
 
Ο 25χρονος Σομαλός ανακρίθηκε και από το FBI πριν παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη. Κατηγορείται ότι την περίοδο 2007-2011 παρείχε υλική βοήθεια, χρήματα, αλλά και εκπαίδευε μαχητές των ισλαμιστών Σεμπάμπ και της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
 
Πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου. Για το ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στις δύο αυτές οργανώσεις, ο Ουαρσάμε μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.
 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο