Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακελειό στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Νέα έκρηξη στην πόλη Κανταχάρ με 9 τραυματίες.

   Ο απολογισμός των αιματηρών επιθέσεων αυτοκτονίας το Σάββατο στην Κανταχάρ, προπύργιο των ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, είναι 31 νεκροί και 53 τραυματίες.

    “Επτά εκρήξεις σημειώθηκαν χθες το βράδυ προκαλώντας το θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 53”, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Πρόσθεσε πως ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί αφού συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων στα ερείπια 25 καταστημάτων και επτά σπιτιών που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις.

    Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι, ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων. 

    Οι τέσσερις εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα επιθέσεων αυτοκτονίας και οι τρεις προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους μηχανισμούς.Οι δέκα από τους νεκρούς ήταν καλεσμένοι σε γάμο, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε και άλλη έκρηξη κοντά στα γραφεία ιαπωνικής κατασκευαστικής εταιρίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά υπάλληλοι.

    Ο επικεφαλής της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ δήλωσε πρόσφατα πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν για το επόμενο καλοκαίρι επιχείρηση στην Κανταχάρ.  Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν δήλωσε πως οι επιθέσεις αυτές είναι η αντίδραση στις δηλώσεις του Μακρίσταλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε