Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέγα σκάνδαλο με εμπλοκή γερουσιαστή στην Ιταλία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ιταλική εισαγγελεία αναμένεται να θέσει υπό εποπτεία και δύο εταιρείες, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Η ιταλική δικαιοσύνη εξέδωσε 56 εντάλματα σύλληψης, κατά κύριο λόγο εναντίον ενός Γερουσιαστή της Δεξιάς που θεωρείται ύποπτος για συνεργασία με τη Μάφια και στελέχη τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, στα πλαίσια των ερευνών για μία γιγαντιαία χρηματοοικονομική απάτη ύψους 365 εκατ. ευρώ.

Από τα 56 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων εννέα αφορούν άτομα στο εξωτερικό-πέντε στη Βρετανία, τρία στην Ελβετία και ένα στις ΗΠΑ-τα υπόλοιπα αφορούν Ιταλούς, δύο εκ των οποίων είναι και ο Γερουσιαστής Νικόλα Ντι Τζιρολάμο, μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Fastweb Σίλβιο Σκάλια.

Επίσης η εισαγγελία ζήτησε να τεθούν υπό εποπτεία δύο εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο–το οποίο αφορά φοροδιαφυγή ύψους 365 εκατ. ευρώ, μέσω της εγγραφής υπέρογκων ποσών για κλήσεις σε ξένες μη φορολογούμενες εταιρείες– η Telecom Italia Sparkle, θυγατρικής κατά 100% της Telecom Italia, και η Fastweb, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο κατέχει κατά 82% η ελβετική Swisscom.

Μολονότι η πλειονότητα των υπόπτων, κατά των οποίων έχουν εκδοθεί τα εντάλματα, βρίσκεται ήδη στη φυλακή, ο Ντι Τζιρολάμο προστατεύεται από την βουλευτική ασυλία, η οποία θα πρέπει να αρθεί από τη Γερουσία για να καταστεί δυνατή η σύλληψή του, ενώ ο Σκάλια «καταζητείται» ακόμη, τονίζεται από την εισαγγελία. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο Σκάλια -που σήμερα βρίσκεται στο εξωτερικό-δηλώνει αθώος και πρόθυμος να απαντήσει στα ερωτήματα της δικαιοσύνης το ταχύτερο δυνατόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε