Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγάλη διαδήλωση στη Γερμανία κατά της πυρηνικής ενέργειας

Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαδηλώσουν κατα της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να δώσει “παράταση ζωής” στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

“Πυρηνική ενέργεια: φτάνει!” και “Πυρηνική ενέργεια; Όχι, ευχαριστώ” είχαν γράψει οι διαδηλωτές στα πανώ και στα κιτρινοπράσινα μπαλόνια που κρατούσαν μπροστά από την καγκελαρία της Άγκελα Μέρκελ.

 Νέοι και γέροι, με τις οικογένειες ή με τους φίλους τους, με καροτσάκια μωρών ή με παιδιά σκαρφαλωμένα στους ώμους τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές ήταν 100.000 ενω η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον 37.000.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ αναίρεσε, στις αρχές Σεπτεμβρίου, την ημερομηνία που είχε θέσει η κυβέρνηση του προκατόχου της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, για τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων. Το Βερολίνο θεωρεί ότι η πυρηνική ενέργεια είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει για το κλίμα, μέχρις ότου να πάρει τη σκυτάλη η ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.
 Έτσι, αντί να κλείσουν το 2022, οι 17 πυρηνικοί αντιδραστήρες της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν για άλλα 8 έως και 14 χρόνια, ανάλογα με το πόσο παλαιοί είναι. Ο τελευταίος θα κλείσει γύρω στο 2040.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε