Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μήνυση στην Daimler για δωροδοκία σε 22 χώρες – Και η Ελλάδα στη λίστα

Μήνυση στην Daimler για δωροδοκία σε 22 χώρες – Και η Ελλάδα στη λίστα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2010 | 13:30
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2010 | 13:30

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler είναι έτοιμη να πληρώσει 180 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο

 
στο πλαίσιο συμφωνίας με την αμερικανική δικαιοσύνη για να κλείσει έρευνα σχετική με κατηγορίες για διαφθορά, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.
 
Η συμφωνία έχει ως στόχο τον τερματισμό τη ποινικής έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς και της παράλληλης έρευνας των χρηματιστηριακών αρχών, για τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέβαλε μίζες σε 22 χώρες, δήλωσε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
 
Τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και η Daimler αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.
 
Η μήνυση η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον κατηγορεί την Daimler ότι επιδόθηκε σε μία "πρακτική δωροδοκιών" αξιωματούχων ξένων χωρών μέσω διαφόρων μηχανισμών.
 
Σύμφωνα με τη μήνυση, η Daimler μοίρασε σε εκατοντάδες ξένους αξιωματούχους μίζες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε τουλάχιστον 22 χώρες για να εξασφαλίσει κυβερνητικά συμβόλαια.
 
Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι μίζες δόθηκαν μεταξύ άλλων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και στην Ελλάδα αλλά και στην Κίνα, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Ιράκ, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Λιθουανία, την Νιγηρία, τη Ρωσία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο