Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαχρέιν: Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών – αστυνομίας

Μπαχρέιν: Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών – αστυνομίας

Βόμβες μολότοφ πέταξαν διαδηλωτές εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Μπαχρέιν, ενώ η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος μιας πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη ενός άνδρα που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα όταν στο Μπαχρέιν φιλοξενούταν το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν επισκεφθεί τον τάφο του Σάλαχ Αμπάς Χαμπίμπ, 36 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο μετά την εξαφάνισή του στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.

Στο μεταξύ η σύζυγος του φυλακισμένου ακτιβιστή Αμπντλεχαντί αλ Χαουάτζα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 8 Φεβρουαρίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη του σε ισόβια, δεν έχει άμεση επικοινωνία με τον άνδρα της, όπως δήλωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λένε ότι είναι καλά στην υγεία του, όμως γιατί δεν μου επιτρέπουν να πάω να του μιλήσω, να τον δω;», αναρωτήθηκε η Χαντίτζα αλ Μουσάουι.

Οι αρχές του Μπαχρέιν δεν έκαναν κάποιο σχετικό σχόλιο, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter ότι ο Χαουάτζα είναι καλά.

«Ο Αμπντελχαντί αλ Χαουάτζα είναι καλά στην υγεία του, παρά τις φήμες. Βρίσκεται στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα», αναφέρει το υπουργείο στο μήνυμα που ανέβασε χθες Τετάρτη στο twitter.

Η Μουσάουι από την πλευρά της επισημαίνει ότι αυτή την εβδομάδα δεν είχε νέα από τον σύζυγό της, ενώ διευκρίνισε ότι ζήτησε μάταια από τις αρχές να του μιλήσει.

Όπως λέει άλλωστε η Μουσάουι, οι αρχές δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί ούτε την κόρη της Ζαϊνάμπ, η οποία συνελήφθη το Σάββατο επειδή συμμετείχε σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση.

Διαβάστε

Νέες συγκρούσεις με έναν νεκρό στο Μπαχρέιν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε