Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Να το βουλώσει ο Τραμπ για το ευρώ!

Να το βουλώσει ο Τραμπ για το ευρώ!

Με πιο εύσχημο τρόπο ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα και απευθυνόμενος σαφώς στον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν πρέπει να μιλάει για το ευρώ.

«Οι φορείς χάραξης της πολιτικής θα πρέπει να απέχουν από μονομερή σχόλια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες», είπε ο Βιλερουά απαντώντας στην κριτική περί υποτιμημένου ευρώ από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βιλερουά, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες δεοντολογίας για την Ομάδα των 7 (G7) δεν πρέπει να γίνονται ανταγωνιστικές υποτιμήσεις ή μονομερείς δηλώσεις για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Πριν ασκηθεί κριτική για την Ευρώπη, κάθε συνετός άνθρωπος πρέπει πρώτα να σεβαστεί όλους τους διεθνείς κανόνες», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, που δημοσιεύεται σήμερα.

Σε μια επίθεση προς τη Γερμανία, ο βασικός σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε ότι το ευρώ είναι «ευρέως υποτιμημένο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε