Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για τον μακελάρη του Παρισιού: Έβαζε συγγενείς του να παρακολουθούν τα θύματα!

Ο Λαροσί Αμπαλά - Φωτογραφία Reuters
Ο Λαροσί Αμπαλά - Φωτογραφία Reuters

Ο Λαροσί Αμπάλα σόκαρε ολόκληρη τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα όταν δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τη σύζυγό τους στο σπίτι τους σε προάστιο του Παρισιού, έβγαλε το έγκλημά του σε… ζωντανή μετάδοση μέσω του Facebook και ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Για να φτάσει στο έγκλημα είχε και συνεργούς συγγενικά του πρόσωπα.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη διπλή δολοφονία και το μανιφέστο θανάτου που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο δράστης μέσω της υπηρεσίας Facebook Live, η γαλλική αστυνομία έκανε γνωστό πως συνέλαβε τρεις συγγενείς του Αμπάλα ως υπόπτους, καθώς φέρονται να είχαν παρακολουθήσει τον αστυνομικό Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και τη σύζυγό του Τζέσικα Σνεντέρ, τους οποίους δολοφόνησε ο νεαρός Γάλλος στο σπίτι τους στο προάστιο Ιβελίν στα δυτικά του Παρισιού.

Μάλιστα, ο ένας από τους τρεις είχε φάκελο για ριζοσπαστικοποίηση. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι τρεις που συνελήφθησαν είχαν παρακολουθήσει αστυνομικούς, κυρίως με την ευκαιρία μιας εορταστικής συγκέντρωσης στην περιοχή.

Το ζευγάρι των αστυνομικών που δολοφόνησε ο Αμπαλά σχεδόν μπροστά στα μάτια του 3χρονου γιου τους - Φωτογραφία Reuters

Άλλοι δύο συγγενείς του τζιχαντιστή, οι Σαάντ Ρατζρατζί και Σαράφ-Ντιν Αμπερούζ, 27 και 29 ετών, είχαν τεθεί υπό κράτηση ήδη από το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για “διασύνδεση με τρομοκράτη κακοποιό”, καθώς οι δικαστές δεν τους κατηγορούν στο στάδιο αυτό για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία. Και οι δυο είχαν καταδικαστεί με τον Αμπάλα τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη δίκη ενός δικτύου που έστελνε τζιχαντιστές στο Πακιστάν.

Μετά τις συλλήψεις, οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν αν οι συλληφθέντες έχουν ή όχι σχέση με τη διπλή δολοφονία, που διαπράχθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους από τον 25χρονο Λαροσί Αμπάλα. Ο δράστης σκοτώθηκε κατά την επέμβαση επίλεκτων αστυνομικών.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι ερευνητές βρήκαν στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στο του Ραάντ Ρατζρατζί την ιντερνετική διεύθυνση του Φαμπιάν Κλεν. Αυτός ο Γάλλος τζιχαντιστής, το όνομα του οποίου εμφανίζεται σε πολυάριθμες υποθέσεις τρομοκρατίας, είναι ο συντάκτης του μηνύματος του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13η Νοεμβρίου του 2015 με τους 130 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε