Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέος ισχυρός σεισμός στην Χιλή

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι σεισμοί στην Χιλή δεν σταματάνε. Κάθε μέρα οι κάτοικοι ζουν με τον τρόμο και την αγωνία. Σύγχυση όμως επικρατεί και για τον αριθμό των νεκρών ενώ έχουν ηρεμήσει κάπως οι λεηλασίες.

 

Λίγο πριν την 01:00 τα ξημερώματα ένας σεισμός 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Χιλή. Το επίκεντρο του είναι διαφορετικό από αυτό του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού είναι δύο χιλιάδες χλμ βορειότερα από αυτό του Σαββάτου και αυτό ανησυχεί πολύ τους επιστήμονες.
 
 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας και το τσουνάμι που προκάλεσε, εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος, καθώς είναι συγκεχυμένα τα στοιχεία για τον αριθμό των αγνοουμένων.
 
Οι αρχές έχουν μέχρι τώρα αναγνωρίσει τις ταυτότητες 279 νεκρών, ενώ επισήμως ο αριθμός των νεκρών είναι 802.
“Είναι πιθανό οι αρχικές πληροφορίες για το πόσοι έχουν πεθάνει ή είναι αγνοούμενοι να είναι ανακριβείς”, δήλωσε ο Πατρίσιο Ροσέντε, υφυπουργός Εσωτερικών της Χιλής.
 
Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ορισμένοι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν ζωντανοί, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.
Η σύγχυση για τον αριθμό των θυμάτων επικρατεί την ώρα που εκφράζονται επικρίσεις κατά των αρχών ότι υποτίμησαν την απειλή των τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός, αλλά και τη σοβαρότητα των ζημιών σε πολλές περιοχές που επλήγησαν. Αρκετοί σεισμόπληκτοι παραπονούνται επίσης ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να στείλει τρόφιμα και νερό.
 
Παράλληλα, για όλα τα θύματα αυτής της θεομηνίας η κυβέρνηση στο Σαντιάγο κήρυξε ένα τριήμερο εθνικό πένθος.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε