Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νύχτες ταραχών στη Σουηδία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι ταραχές στο υποβαθμισμένο προάστιο Ρίνκεμπι, όπου διαμένουν κυρίως μετανάστες.

Περίπου 100 νεαροί επιτέθηκαν κατά ενός αστυνομικού τμήματος και προκάλεσαν πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεχόμενης νύχτας ταραχών. «Έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο (…) Προσπάθησαν να κάψουν το αστυνομικό τμήμα καθώς και άλλα κτίρια και αυτοκίνητα, όμως κυρίως πέταξαν πέτρες και τούβλα κατά της αστυνομίας και των πυροσβεστών», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ματς Έρικσον, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της δυτικής Στοκχόλμης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τρεις σουηδοί υπουργοί, ανάμεσά τους και η υπουργός Ενσωμάτωσης Νιάμκο Σαμπούνι, μετέβησαν στο προάστιο των ταραχών, ενώ ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ έκανε έκκληση να σταματήσουν γρήγορα οι ταραχές. “Οι συνέπειες κινδυνεύουν να γίνουν πολύ σοβαρές και αυτό μπορεί να επηρεάσει τους κατοίκους του Ρίνκεμπι», δήλωσε.

Οι ταραχές ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ επειδή απαγορεύτηκε η είσοδος σε μία σχολική γιορτή σε μία ομάδα νεαρών. Οργίστηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες στα παράθυρα του σχολείου. Οι νεαροί, περίπου 100, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν ακολούθως στο αστυνομικό τμήμα και του έσπασαν τα παράθυρα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα αυτοκίνητο. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη.

Το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν αφού οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο και σε τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε