Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Μπερσάνι έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας με Μπερλουσκόνι

Ο Μπερσάνι έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας με Μπερλουσκόνι

Πιο κατηγορηματικός δε μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς στην Ιταλία. Η ιδέα συνεργασίας με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν υφίσταται, ξεκαθάρισε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής και Δευτέρας δεν ανέδειξαν νικητή και η Ιταλία βρίσκεται μπροστά σε πολιτικό αδιέξοδο. Για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού πρέπει ο πρώτος των εκλογών Μπερσάνι να συνεργαστεί είτε με τον Γκρίλο είτε με τον Μπερλουσκόνι. Αλλά ο πρώτος αρνήθηκε και με τον δεύτερο δεν το συζητά καν ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

“Θέλω να το ξεκαθαρίσω: η ιδέα ενός μεγάλου συνασπισμού δεν υφίσταται και δεν θα υπάρξει ποτέ”, δήλωσε ο Μπερσάνι στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο Μπερσάνι είπε ότι θα παρουσιάσει μία ατζέντα 7 με 8 σημείων όταν θα κληθεί για διαβουλεύσεις από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να τού επιδοθεί εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Ερωτηθείς αν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, ο Μπερσάνι απάντησε “πείτε την όπως θέλετε. Για μένα είναι μία κυβέρνηση αλλαγής”.
Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις για τον ρόλο του κινήματος των Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα συμμαχήσει με τα παραδοσιακά ιταλικά κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Η λιτότητα τρέφει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής”

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε γερουσιαστή με 3 εκατ. ευρώ!

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε