Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο μεγάλος αντίπαλος της Μέρκελ φτάνει την Τετάρτη στην Αθήνα

Ο μεγάλος αντίπαλος της Μέρκελ φτάνει την Τετάρτη στην Αθήνα

Μια ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο βασικός αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ, Πέερ Στάινμπουργκ, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί στη χώρα μας περισσότερος χρόνος για την αναδιάρθωση του χρέους της.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στις 11 π.μ. με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Θα προηγηθεί, στις 8.30 π.μ., η επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. Παρών θα είναι και ο δήμαρχος Γιάννης Καμίνης και στις 9 π.μ. θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Μιλώντας χθες στο London School of Economics, ο Στάινμπουργκ υπογράμμισε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη δημοσιονομική εξυγίανση.

“Νομίζω ότι ο χρόνος εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων εξυγίανσης πρέπει να διευρυνθεί, να επεκταθεί, ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αυτό θα κοστίσει πιθανότατα κάποια χρήματα και στα δικά μου μάτια είναι σίγουρο πως θα κοστίσει κάποια χρήματα και στη Γερμανία και γι’ αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, πρέπει να ενημερωθεί το εκλογικό σώμα και αυτό δεν καταλαβαίνω (στην παρούσα κυβέρνηση)”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε