Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο σκελετωμένος ελέφαντας της Βενεζουέλας [pics, vids]

Ο σκελετωμένος ελέφαντας της Βενεζουέλας [pics, vids]

Μια εικόνα που προκαλεί σοκ. Ένας ελέφαντας, σκελετωμένος από την πείνα και τις κακουχίες στη δοκιμαζόμενη από την πείνα Βενεζουέλα. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου.

Η κραυγή αγωνίας για την κατάσταση του Ελέφαντα που ονομάζεται Ruperta βρήκε ανταπόκριση σε εκατοντάδες πολίτες, πολλοί από τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι πρόβλημα επιβίωσης, που συνέρρευσαν με σακούλες γεμάτες φαγητό στον ζωολογικό κήπο Caricuao στο Καράκας αλλά η βοήθειά τους δεν έγινε αποδεκτή από τη διεύθυνση του κήπου!

Η Ruperta, ένας Αφρικανικός ελέφαντας, κατέρρευσε την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας ασιτίας και της έλλειψης επαρκούς τροφής. Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου, όμως, υποστηρίζει πως η λιποθυμία της Ruperta ήταν αποτέλεσμα μιας… πτώσης και ότι το άτυχο ζώο δεν έχει τίποτα.

Το σκελετωμένο σώμα της, όμως, τους διαψεύδει κατηγορηματικά. Την Κυριακή, εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο Caricuao για να πάνε τρόφιμα (καρότα, παντζάρια, πορτοκάλια, ανανάδες και μπανάνες) στο δυστυχισμένο ζωντανό αλλά η βοήθειά τους δεν έγινε αποδεκτή!

«Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο φαγητό. Δίνουν στα ζώα κολοκύθες και παπάγια, τα οποία δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρλέν Σιφόντες, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικών Πάρκων.

Για την κυβέρνηση Μαδούρο όμως η Ruperta δεν υποφέρει από ασιτία αλλά από άνοια! «Οι ελέφαντες μπορούν να ζήσουν στην άγρια φύση μέχρι την ηλικία των 60 ετών και έως 65 έως 70 ετών σε αιχμαλωσία. Είναι ένα δείγμα που μπορεί να θεωρηθεί κατάσταση άνοιας» αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο σε ανακοίνωσή του!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ζωολογικός κήπος του Caricuao έρχεται στη δημοσιότητα. Υπάρχουν κι άλλα ζώα που υποφέρουν από ασιτία, αφού η οικονομική κρίση που γονατίζει τη Βενεζουέλα επηρεάζει τη σίτιση των ζώων.

Τον περασμένο Ιούλιο, άγνωστοι είχαν εισβάλει στον ζωολογικό κήπο και είχαν σκοτώσει άλογα για να κλέψουν το κρέας τους και να το φάνε. Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το θάνατο πολλών ειδών άγριας ζωής, εξαιτίας της έλλειψης σωστής διατροφής!

Με πληροφορίες από www.debate.com.mx

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε