Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο σωματοφύλακας σκότωσε τον αδελφό του προέδρου

REUTERS
REUTERS
Ο αδελφός του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι δολοφονήθηκε από έναν σωματοφύλακά του.
Ο Αχμεντ Ουάλι Καρζάι, ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ και ισχυρός άνδρας του νοτίου Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο νότιο τμήμα της επαρχίας, “κατά τα φαινόμενα από έναν σωματοφύλακά του”, ανακοίνωσε ο Αμπντούλ Γάφαρ Σαγεντζάντα, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.
 
Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Αχμεντ Ουάλι Καρζάι, χαρακτηρίζοντάς την “μεγαλύτερη επιτυχία” από την επανάληψη των επιθέσεών τους την άνοιξη.
 
Εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι ταλιμπάν είχαν αναθέσει στον Σαρντάρ Αχμαντ τη δολοφονία του.
 
Ο Αχμαντ Ουάλι έχει επιζήσει τουλάχιστον μίας ακόμη δολοφονικής απόπειρας εναντίον του τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε πρόσωπο μεγάλης επιρροής και συνέβαλε στην εδραίωση της εξουσίας του Χαμίντ Καρζάι στο νότιο Αφγανιστάν.
 
Είχε κατηγορηθεί για διαφθορά και σχέσεις με τα κυκλώματα εμπορίας οπίου, που χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες των ταλιμπάν. Ο ίδιος απέρριπτε τις κατηγορίες.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε