Τα γερμανικά νοικοκυριά πετούν σχεδόν 6,7 εκατομμύρια τόνους τροφίμων ετησίως και το χειρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών μπορεί ακόμη να καταναλωθεί! Η σπατάλη φτάνει τα 235 ευρώ ανά άτομο κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή.
Το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, που έκανε τη μελέτη, εκτιμά ότι από το 65% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια, τουλάχιστον ένα μέρος τους θα μπορούσε άνετα να καταναλωθεί διευκρινίζοντας ότι είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά.
Τα νοικοκυριά είναι μακράν ανάμεσα στα πρώτα στη σπατάλη, καθώς παράγουν το 61% του συνόλου των απορριμμάτων τροφίμων στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν τα εστιατόρια και οι καντίνες (το καθένα με ποσοστό σχεδόν 17%) και η διανομή (σχεδόν 5%).
“Ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας και ειδών μιας χρήσης”, δήλωσε η υπουργός Ιλσε ‘Αιγκνερ σε συνέντευξη Τύπου καλώντας τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα.