Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Γερμανοί πετούν κάθε χρόνο 6,7 εκατ. τόνους τρόφιμα στα σκουπίδια!

Οι Γερμανοί πετούν κάθε χρόνο 6,7 εκατ. τόνους τρόφιμα στα σκουπίδια!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2012 | 15:47
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2012 | 15:47

Άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεινάνε, κι άλλοι τα πετάνε! Το κόστος της σπατάλης των Γερμανών είναι 235€ το άτομο κάθε χρόνο! Αν κάνετε τα μαθηματικά μπορεί να βγει και το χρέος της Ελλάδας!

Τα γερμανικά νοικοκυριά πετούν σχεδόν 6,7 εκατομμύρια τόνους τροφίμων ετησίως και το χειρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών μπορεί ακόμη να καταναλωθεί! Η σπατάλη φτάνει τα 235 ευρώ ανά άτομο κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή.

Το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, που έκανε τη μελέτη, εκτιμά ότι από το 65% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια, τουλάχιστον ένα μέρος τους θα μπορούσε άνετα να καταναλωθεί διευκρινίζοντας ότι είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Τα νοικοκυριά είναι μακράν ανάμεσα στα πρώτα στη σπατάλη, καθώς παράγουν το 61% του συνόλου των απορριμμάτων τροφίμων στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν τα εστιατόρια και οι καντίνες (το καθένα με ποσοστό σχεδόν 17%) και η διανομή (σχεδόν 5%).

"Ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας και ειδών μιας χρήσης", δήλωσε η υπουργός Ιλσε 'Αιγκνερ σε συνέντευξη Τύπου καλώντας τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο