Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ιταλοί “εντυπωσιάστηκαν” γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονταν καλύτερα από αυτούς!

Οι Ιταλοί “εντυπωσιάστηκαν” γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονταν καλύτερα από αυτούς!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2012 | 15:36
Πρώτη δημοσίευση: 27.02.2012 | 15:36

 Eντύπωση προκαλούν στην Ιταλία τα στοιχεία της Γιούροστατ ότι οι έλληνες εργαζόμενοι, το 2009, φέρονται να εξασφάλιζαν υψηλότερες απολαβές από τους ιταλούς.

  Με ιδιαίτερη έμφαση προβάλλονται, σήμερα, από τον ιταλικό τύπο, τα στατιστικά στοιχεία της Γιούροστατ, σύμφωνα με τα οποία, το 2009, οι μεικτές απολαβές των ιταλών εργαζομένων ήταν χαμηλότερες από εκείνες των ελλήνων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιταλοί εργαζόμενοι, πριν δυο χρόνια, κέρδιζαν, κατά μέσο όρο 23.406 ευρώ ετησίως. Οι ισπανοί 26.316 και οι έλληνες 29.160. Η αναφορά, είναι, πάντα, στις μεικτές αποδοχές.

    Στην κορυφή της λίστας, η Γιούροστατ θέτει τους εργαζόμενους του Λουξεμβούργου (κερδίζουν 48.914 ευρώ ). Ακολουθούν εκείνοι της Ολλανδίας με 44.412 ευρώ και της Γερμανίας, όπου ο μέσος όρος του ετήσιου μισθού των εργαζομένων είναι της τάξης των 41.100 ευρώ.

    Τα μέσα ενημέρωσης, στην Ρώμη, υπογραμμίζουν ιδιαίτερα το ότι <<οι απολαβές των ελλήνων και ισπανών είναι υψηλότερες από όσων απασχολούνται στις ιταλικές επιχειρήσεις και στο δημόσιο>> αν και , η κρατική τηλεόραση RAI, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι <<τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε περίοδο κατά την οποία δεν είχε ακόμη ξεσπάσει η ελληνική οικονομική κρίση και δεν είχαν ψηφισθεί οι αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις>>.

    Η Ιταλίδα υπουργός εργασίας Έλσα Φορνέρο, τόνισε, σχετικά, ότι <<μια τόσο μεγάλη διαφορά με τις απολαβές της Γερμανίας πρέπει να δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό. Η λύση για να αυξηθούν οι μισθοί, είναι να περιορισθεί το κόστος εργασίας και να αυξηθεί η παραγωγικότητα>>.

    Ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, όμως, Ραφφαέλε Μπονάννι, απαντά ότι <<τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι επείγει η μείωση των φόρων που βαραίνουν τους ιταλούς μισθωτούς, οι οποίοι, καταβάλλουν, συνολικά, στα ταμεία του δημοσίου το 50% των απολαβών τους. Ένα απαράδεκτα υψηλό ποσοστό>>.

    Ο εκπρόσωπος, δε, της <<Ομοσπονδίας της Αριστεράς>>, Μάσσιμο Ρόσσι, υπογραμμίζει ότι <<είναι απλά και μόνο σκανδαλώδες, ένας Ιταλός εργαζόμενος να εξασφαλίζει μόνο τον μισό, σχεδόν, μισθό, σε σύγκριση με έναν Γερμανό. Όπως, είναι επίσης απαράδεκτο και το ότι, σε μια τέτοια κατάσταση, η κυβέρνηση Μόντι προσπαθεί να περιορίσει τα δικαιώματα των πολιτών>>.

  
   Διαδώστε αυτό το άρθρο