Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι Ιταλοί “εντυπωσιάστηκαν” γιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονταν καλύτερα από αυτούς!

REUTERS

 Eντύπωση προκαλούν στην Ιταλία τα στοιχεία της Γιούροστατ ότι οι έλληνες εργαζόμενοι, το 2009, φέρονται να εξασφάλιζαν υψηλότερες απολαβές από τους ιταλούς.

  Με ιδιαίτερη έμφαση προβάλλονται, σήμερα, από τον ιταλικό τύπο, τα στατιστικά στοιχεία της Γιούροστατ, σύμφωνα με τα οποία, το 2009, οι μεικτές απολαβές των ιταλών εργαζομένων ήταν χαμηλότερες από εκείνες των ελλήνων. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιταλοί εργαζόμενοι, πριν δυο χρόνια, κέρδιζαν, κατά μέσο όρο 23.406 ευρώ ετησίως. Οι ισπανοί 26.316 και οι έλληνες 29.160. Η αναφορά, είναι, πάντα, στις μεικτές αποδοχές.

    Στην κορυφή της λίστας, η Γιούροστατ θέτει τους εργαζόμενους του Λουξεμβούργου (κερδίζουν 48.914 ευρώ ). Ακολουθούν εκείνοι της Ολλανδίας με 44.412 ευρώ και της Γερμανίας, όπου ο μέσος όρος του ετήσιου μισθού των εργαζομένων είναι της τάξης των 41.100 ευρώ.

    Τα μέσα ενημέρωσης, στην Ρώμη, υπογραμμίζουν ιδιαίτερα το ότι > αν και , η κρατική τηλεόραση RAI, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι >.

    Η Ιταλίδα υπουργός εργασίας Έλσα Φορνέρο, τόνισε, σχετικά, ότι >.

    Ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, όμως, Ραφφαέλε Μπονάννι, απαντά ότι >.

    Ο εκπρόσωπος, δε, της >, Μάσσιμο Ρόσσι, υπογραμμίζει ότι >.

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε