Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ορλάντο: Σκότωνε και… πόσταρε στο Facebook! Νέες αποκαλύψεις για τον Ομάρ Ματίν

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Είναι η νέα “εντολή” του ISIS σε όσους ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιούν το Facebook για να διατυμπανίζουν τα εγκλήματά τους; Μετά τον Γάλλο Λαροσί Αμπαλά που χρησιμοποίησε το Facebook Live για το μανιφέστο θανάτου μετά την διπλή δολοφονία δυο αστυνομικών σε προάστιο του Παρισιού, κάτι ανάλογο φαίνεται πως έκανε και ο Ομάρ Ματίν κατά τη διάρκεια του μακελειού του Ορλάντο!

Mε τα θύματά του νεκρά ή βαριά τραυματισμένα δίπλα του, ο 30χρονος που εισέβαλε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (12.06.2016) στο gay night club Pulse του Ορλάντο σκοτώνοντας 49 ανθρώπους, ήταν τόσο ψύχραιμος που ανέβασε σε μία από τις σελίδες του στο Facebook τον όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και απειλές για νέες επιθέσεις στη Δύση!

Στις σχεδόν τέσσερις ώρες που μεσολάβησαν από τη στιγμή της εισβολής του στο νυχτερινό κέντρο μέχρι την επιχείρηση των ανδρών της ομάδας SWAT, από τα πυρά της οποίας έπεσε νεκρός ο μακελάρης, ο Ματίν ανέβασε στο Facebook το δικό του μανιφέστο μίσους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας για την εθνική ασφάλεια Ρον Τζόνσον.

«Δηλώνω την πίστη μου στον Αμπου μπακρ αλ Μπαγκντάντι (ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους), μακάρι ο Αλλάχ να με δεχτεί» έγραψε ο Ματίν στο post του τα ξημερώματα της Κυριακής. «Οι αληθινοί μουσουλμάνοι δεν θα δεχτούν ποτέ τους βρώμικους τρόπους της δύσης. Σκοτώνετε αθώες γυναίκες και παιδιά με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, γευτείτε τώρα την εκδίκηση του Ισλαμικού Κράτους» έγραψε.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα post: «Τις επόμενες μέρες θα δείτε επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στις ΗΠΑ» και αργότερα κι άλλο: «Αμερική και Ρωσία σταματήστε να βομβαρδίζετε το Ισλαμικό Κράτος».

Από τις έρευνες που ακολούθησαν ανακαλύφθηκαν κι άλλοι λογαριασμοί, τουλάχιστον πέντε, στο Facebook που συνδέονται με τον μακελάρη του Pulse και όλοι τους “κατέβηκαν”. Και όχι μόνο χρησιμοποίησε το Facebook για το μήνυμα μίσους αλλά και για να αναζητήσει δημοσιεύματα σχετικά με τα… κατορθώματά του, βάζοντας τις λέξεις Pulse Orlando, Shooting (πυροβολισμοί) αλλά και πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια με τους 13 νεκρούς.

Πηγή του FBI δήλωσε στο Fox News πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κλαμπ, ο Ματίν έκανε 16 κλήσεις και τώρα αναζητούν σε ποιους και γιατί. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως είχε κάνει πέντε κλήσεις, τρεις στο 911, ένα σε ένα άγνωστο πρόσωπο και ένα σε έναν τηλεοπτικό σταθμό του Ορλάντο, όπου ρώτησε αν γνωρίζουν για το περιστατικό και όταν του απάντησε θετικά είπε: «Εγώ είμαι ο δράστης. Δηλώνω την πίστη μου στον ISIS» πριν αρχίσει να μιλά αραβικά.

Όλα αυτά την ώρα που ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα θύματα του δράστη δεν υπέφεραν, που σημαίνει πως ο μακελάρης αφενός ήταν δεινός χειριστής του όπλου που χρησιμοποίησε και αφετέρου γνώριζε που να στοχεύσει. Την ίδια στιγμή έρχεται στο φως μια σοκαριστική παραδοχή από την πλευρά της αστυνομίας, που δεν αποκλείει κάποια από τα θύματα να έπεσαν νεκρά από πυρά των μελών της SWAT!

Η ζωή του Ομάρ Ματίν σε ένα εντυπωσιακό infographic

Το ντοκιμαντέρ έξι χρόνια πριν

Εκτός από τις αποκαλύψεις για τις ώρες μέσα στο Pulse, έρχονται στο φως και νέα στοιχεία για το παρελθόν του μακελάρη. Έξι χρόνια πριν, ο Ομάρ Ματίν γράψει το όνομά του με αίμα αθώων στην ιστορία των ΗΠΑ είχε καταγραφεί από κρυφή κάμερα να προσβάλει εργαζόμενους και εθελοντές που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον Κόλπο του Μεξικού από την πετρελαιοκηλίδα που είχε προκληθεί από εξέδρα της BP.

Τότε εργαζόταν ως υπάλληλος της εταιρίας security G4S. Όταν η κινηματογραφίστρια του ντοκιμαντέρ The Big Fix, Rebecca Tickell, πήγε στο σημείο για να ρωτήσει σχετικά με την πορεία του καθαρισμού, συνάντησε τον Ματίν. Και κατέγραψε το… παραλήρημά του!

«Κανένας εδώ δεν δίνει δεκάρα, κανείς δεν δίνει δεκάρα εδώ» της λέει όταν τον ρωτά αν υπάρχει κανείς για να του μιλήσει και συνεχίζει: «Ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά. Σαν να θέλουν να βγει περισσότερο πετρέλαιο και να διαμαρτύρεται περισσότερο ο κόσμος για να έχουν δουλειά. Θέλουν περισσότερη καταστροφή. Εκεί είναι τα λεφτά!».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΙΝ ΣΤΟ 36ο ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ VIDEO

Πηγή: Fox News, fox40.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε