Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όχι μόνο παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου αλλά θα τον πληρώνουν κανονικά για ένα χρόνο!

Παραιτήθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας γιατί έβαλε την γυναίκα του να πουλήσει φράγκα και την επόμενη ημέρα με απόφασή του υποτιμήθηκε το εθνικό νόμισμα αλλά θα τον πληρώνουν για ένα χρόνο.

Ο Φίλιπ Χίλντεμπραντ, θα εξακολουθήσει να παίρνει τον μισθό του κανονικά για τους επόμενους 12 μήνες.
“Οι συμβατικές υποχρεώσεις της BNS (Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας) προβλέπουν την καταβολή για ένα χρόνο του μισθού του κ. Χίλντεμπραντ”, αναφέρει η εφημερίδα Le Matin.

“Το 2010 (…) έλαβε συνολικό μισθό ύψους 861.900 ελβετικών φράγκων (710.000 ευρώ)”, επισημαίνει η εφημερίδα Le Temps.

Όμως, όπως προσθέτουν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, οι μισθοί για τους έξι πρώτους μήνες αντιστοιχούν στην προθεσμία ακύρωσης του συμβολαίου του, αν και ο Χίλντεμπραντ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του με άμεση ισχύ.

Η καταβολή των επιπλέον έξι μισθών γίνεται ώστε να αποζημιωθεί ο Χίλντεμπραντ επειδή, βάσει του συμβολαίου του, για το διάστημα αυτό δεν μπορεί να εργαστεί σε άλλη τράπεζα. Μάλιστα αν πρόκειται για μεγάλη ελβετική τράπεζα η απαγόρευση ισχύει για δώδεκα μήνες.

Πάντως τα μέλη της γενικής διεύθυνσης που φεύγουν από την BNS μπορούν να εργαστούν αμέσως σε άλλη εταιρεία, με την προϋπόθεση ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το εγκρίνει.

Αν ο Χίλντεμπραντ βρει άλλη εργασία, κατόπιν συνεννόησης με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το πόσο του μισθού που θα λαμβάνει από τη νέα του θέση θα αφαιρεθεί από το ποσό της αποζημίωσης που θα του δώσει η BNS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελβετίας κατηγορείται για κερδοσκοπίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε