Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ουγκάντα: 80 νεκροί από κατολισθήσεις

Ουγκάντα: 80 νεκροί από κατολισθήσεις
Τους 80 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός των κατολισθήσεων στην ανατολική Ουγκάντα, όπου χωρικοί έσκαβαν με γυμνά χέρια και απλά εργαλεία αναζητώντας επιζώντες.

 

Τα ΜΜΕ στην Ουγκάντα ανέφεραν ότι η κατολίσθηση καταπλάκωσε χωριό στην ανατολική περιφέρεια Μπουντούντα, στους πρόποδες του όρους Έλγκον, την Δευτέρα, μετά από βροχοπτώσεις επτά ορών.
Περίπου 300 άνθρωποι θάφτηκαν από την κατολίσθηση, πρόσθεσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σημειώνοντας πως “αναμένονται κι άλλες κατολισθήσεις καθώς οι βροχές θα ενταθούν” στην περιοχή.
 
Η κυβέρνηση έστειλε μια ομάδα διασωστών και ο Ερυθρός Σταυρός έστειλε γιατρούς, είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η αστυνομία κι εθελοντές μετέχουν στις σωστικές προσπάθειες.
Ωστόσο, 24 ώρες μετά την καταστροφή, δεν είχαν φθάσει εκσκαφείς και άλλος εξοπλισμός που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στις σωστικές προσπάθειες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
 
Πάνω από 3.000 κάτοικοι της περιοχής επλήγησαν από την καταστροφή.
 
Μεγάλα τμήματα της Ουγκάντας και της γειτονικής Κένυας επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις τους τελευταίους δύο μήνες, φαινόμενα ασυνήθιστα για την εποχή, που είναι συνήθως ξηρή και μεσολαβεί ανάμεσα σε περιόδους βροχών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε