Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Παρέλυσε» η Γαλλία

«Παρέλυσε» η Γαλλία
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2010 | 18:56
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2010 | 10:46

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πέρα των 60 ετών.

Διεμήνυσαν μάλιστα προς τα Ηλύσια Πεδία ότι οι διαδηλώσεις της Πέμπτης σε όλη τη χώρα ήταν μόνο το πρώτο βήμα σε μία μεγάλη μάχη με την οποία θα υπερασπιστούν τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, στη Μασσαλία διαδήλωσαν περίπου 80.000 άνθρωποι, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία με 12.000 άνδρες.

«Μόνο μία ένδειξη της δύναμης στους δρόμους μπορεί να υπερασπιστεί το όριο των εξήντα ετών της συνταξιοδότησης και τα κοινωνικά κεκτημένα στα οποία ο Νικολά Σαρκοζί επιτίθεται μεθοδικά», δήλωσε ο Μπερνάρ Τιμπό, γενικός γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου CGT.

Την ίδια ώρα, πάντως, η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ των μέτρων για τον περιορισμό του κρατικού ελλείμματος και της πρότασης Σαρκοζί να ενταχθούν συγκεκριμένοι κανόνες για το έλλειμμα στο Σύνταγμα.
 
Στο μεταξύ, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Ιταλίας προετοιμάζεται για γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο