Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Περισσότερες προσπάθειες ζητά η Κίνα απο την ΕΕ

Περισσότερες προσπάθειες ζητά η Κίνα απο την ΕΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2011 | 23:40
Πρώτη δημοσίευση: 16.04.2011 | 23:27

Η Κίνα ζήτησε από την Ευρώπη να "εντείνει" τις προσπάθειές δημοσιονομικού ελέγχου ώστε να ξεπεράσει την κρίση.

"Απαιτούνται πιο αποτελεσματικά μέτρα για να μειωθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα χρέη των χωρών" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Γι Γκανγκ, μιλώντας στη συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

"Στην παρούσα φάση η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση παραμένει σοβαρή", εκτίμησε.

Κατά των Γι, οι χώρες θα πρέπει "να επιδιώξουν πολιτική συναίνεση, να αυξήσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης του προϋπολογισμού τους και να καταστήσουν πιο αποτελεσματικούς τους μηχανισμούς διαπεριφερειακής συνεργασίας ώστε να εξανεμίσουν τη δυσπιστία των αγορών".

Η Κίνα υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ έχει συστήσει στις μεγάλες χώρες του πλανήτη να προσπαθήσουν να μειώσουν το δημοσιονομικό χρέος τους στο 60% του ΑΕΠ μέχρι το 2030. "Πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη των αγορών και να μειωθεί η δυσκολία και το κόστος χρηματοδότησης των χωρών και των τραπεζών", υποστήριξε ο Γι.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος θα ξεπεράσουν όλες το όριο του 60%: στην Ισπανία θα φτάσει το 64%, στη Γερμανία το 80%, στη Βρετανία το 83%, στη Γαλλία το 85% και στην Ιταλία το 120%.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook