Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο παραγωγός των Beatles Τζορτζ Μάρτιν

Πέθανε ο παραγωγός των Beatles Τζορτζ Μάρτιν

Ένας από τους σπουδαιότερους παραγωγούς της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο άνθρωπος πίσω από τους Beatles, το πέμπτο “σκαθάρι” όπως τον αποκαλούσαν, ο σερ Τζορτζ Μάρτιν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Το ανακοίνωσε ένα από τα μουσικά “παιδιά” του, ο ντράμερ των Breatles, Ρίνγκο Σταρ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το συγκρότημα από το Λίβερπουλ που προκάλεσε φρενίτιδα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Ο άνθρωπος που αποκάλεσαν “πέμπτο Σκαθάρι”, ο άνθρωπος που ουσιαστικά “υπέγραψε” την επιτυχία των Σκαθαριών.

Ο Τζορτζ Μάρτιν έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (09.03.2016) μετά από μια ζωή γεμάτη μουσική και επιτυχίες. Όταν το 1962 εργαζόταν στην εταιρία Parlophone, εντυπωσιάστηκε από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον. Και ενώ άλλες εταιρίες είχαν γυρίσει την πλάτη στα “Σκαθάρια” εκείνος τους έβαλε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο. Ήταν η αρχή μιας ολόκληρης εποχής που “σφράγισε” την ιστορία της μουσικής.

Φυσικά, δεν συνεργάστηκε μόνο με τους Μπιτλς. Μαζί του δούλεψαν επίσης ο Έλτον Τζον, η Σίλια Μπλακ, ο Τζεφ Μπεκ, η Σελίν Ντιον, ο Κένι Ρότζερς, ο Νιλ Σεντάκα, ο Πίτερ Σέλερς. Το 1996 η βασίλισσα τον έχρισε Σερ.

Φωτογραφίες Reuters

Ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο απέτισε μέσω twitter και instagram τον δικό του φόρο τιμής στον σερ Τζορτζ Μάρτιν. Αναπαύσου εν ειρήνη Τζορτζ Μάρτιν. Είμαι τόσο συγκλονισμένος, δεν έχω πολλά λόγια. Η σκέψη μου είναι με την οικογένειά σου, έγραψε και ανέβασε μια φωτογραφία του George Martin.

 

R.I.P. George Martin. I’m so gutted I don’t have many words. Thinking of Judy and Giles and family. Love Always, Sean

A photo posted by Sean Ono Lennon (@sean_ono_lennon) on

Και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας tweet-αρε για το θάνατο του George Martin. Ο άνθρωπος που δημιούργησε πολλά κλασικά άλμπουμ, αναπαύσου εν ειρήνη, έγραψε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε