Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόσο πληθυσμό θα έχει η γη τον Νοέμβριο;

Πόσο πληθυσμό θα έχει η γη τον Νοέμβριο;

Οι εκτιμήσεις από το Τμήμα Πληθυσμού του ΟΗΕ κάνουν λόγο για επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου παρόλο που ανεξάρτητοι δημογράφοι δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης. Ο ίδιος διαμαρτύρεται στο περιοδικό New Scientist ότι ο ΟΗΕ “δέχεται πολιτικές πιέσεις να αγνοήσει την αβεβαιότητα και να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες”.

Ο Λουτς υπολογίζει ότι θα φτάσουμε τα 7 δισεκατομμύρια κάποια στιγμή μετά τις αρχές του 2013, πιθανώς και πολύ αργότερα, το 2020. Κι αυτό γιατί οι απογραφές τείνουν να υποεκτιμούν τον πληθυσμό έως και κατά 3%.

Ο Λότσνικ, διευθυντής του Τμήματος Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, παραδέχεται ότι υπάρχει ένα περιθώριο αβεβαιότητας μερικών μηνών, ή ακόμα και ενός έτους ωστόσο εκτιμά ότι γύρω στα τέλη Οκτωβρίου ο πληθυσμός της γης θα είναι αυτός.

Η ομάδα του Λουτς εκφράζει επίσης επιφυλάξεις και για την πρόσφατη αλλαγή μεθοδολογίας στον ΟΗΕ, η οποία οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω για το μέλλον του πλανήτη.

Το δημογραφικό τμήμα εκτιμά τώρα ότι, μέχρι το 2100, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα δέκα δισεκατομμύρια και θα συνεχίσει να αυξάνεται, υποστηρίζουν οι δημογράφοι της Βιέννης.

Όπως εκτιμούν , η αύξηση θα είναι πολύ μικρότερη και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα 85% να έχει σταθεροποιηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός αρκετά νωρίτερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε