Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Προκλητικός ο Τραμπ: “Γιατί όσοι διαδηλώνουν δεν πήγαν να ψηφίσουν;”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε άλλο επίπεδο το πήγε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατάφερε για ακόμη μία φορά να προκαλέσει! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναρωτήθηκε γιατί όσοι διαδήλωσαν εναντίον του δεν πήγαν να ψηφίσουν. 

Ο παραλογισμός του Τραμπ ξεκίνησε νωρίτερα όταν υποστήριξε ότι την παρακολούθησαν 1.500.000 άνθρωποι!!! Βέβαια, οι φωτογραφίες τον διαψεύδουν, ωστόσο εκείνος για ακόμη μία φορά κατηγόρησε τα… media για ψέματα!

Μετά από αυτό αποφάσισε να γίνει ακόμη πιο προκλητικός και έγραψε στο twitter: “Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν; Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους”.

Βέβαια, η Χίλαρι Κλίντον έχασε την προεδρία παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτη σε ψήφους και μάλιστα είχε διαφορά δυο εκατομμυρίων ψήφων από τον Τραμπ. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιλέγεται από τους εκλέκτορες, βάσει των ψήφων ανά πολιτεία και όχι βάσει των ψήφων σε εθνικό επίπεδο. Με απλά λόγια, ο υποψήφιος που προηγείται σε ψήφους κερδίζει όλους τους εκλέκτορες της εκάστοτε πολιτείας, ανεξάρτητα από τη διαφορά των ψήφων.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Τραμπ τα θυμήθηκε όλα αυτά και αποφάσισε να μαζέψει ό,τι μαζεύεται με ένα δεύτερο tweet.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι “σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας”. Και συνέχισε: “Μολονότι δεν συμφωνώ πάντα, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν την άποψή τους”.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις “Πορείες των Γυναικών” που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Τραμπ: Οργή γένους… θηλυκού! Τεράστιο κύμα διαδηλώσεων [vids, pics]

Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε “μια επανάσταση της αγάπης”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε