Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Rendez-vous στις 24 Αυγούστου για «οριστικά μέτρα» έδωσε ο Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Νικολά Σαρκόζι διέκοψε τις διακοπές του για να κάνει σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη στις 17 Αυγούστου για να αποφασιστούν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Οι οριστικές αποφάσεις της γαλλικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει το Παρίσι για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου, αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Γάλλο πρόεδρο που έγινε την Τετάρτη.

Οι κυβερνητικές προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σε νέα κυβερνητική σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού του 2012 με τη συμμετοχή του Νικολά Σαρκοζί, του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό Βαλερί Πεκρές.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης θα λάβουν υπ’ όψιν “την παγκόσμια αβεβαιότητα” και την “απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ανέρχεται στο 5,7% του ΑΕΠ, σε 4,6% το επόμενο έτος και σε 3% το 2013. Η τήρηση αυτής της δέσμευσης είναι κρίσιμη για τη Γαλλία, αν θέλει να διατηρηθεί στη βαθμίδα “AAA” όπου την κατατάσσουν οι οίκοι αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vacances τέλος και για τον Σαρκοζί – Κάνει έκτακτη σύσκεψη!

Τηλεφωνική συνομιλία Κάμερον – Σαρκοζί για ΗΠΑ και ευρωζώνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε