Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σερβία: Πέθαναν 22 άνθρωποι από το κρύο

Σερβία: Πέθαναν 22 άνθρωποι από το κρύο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2012 | 19:17
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2012 | 19:11

22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη Σερβία ενώ αγνοούνται ακόμη 2 για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται οι έρευνες. 275 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που είχαν αποκλειστεί από το χιόνι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.

Αν και συνεχίζεται η χιονόπτωση, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μάριτς προσθέτοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν αποτελέσματα.

Συνεργεία σε όλη τη Σερβία συνεχίζουν τις προσπάθειες καθαρισμού των δρόμων και οι τοπικές επιτροπές έκτακτων καταστάσεων προσεγγίζουν χωριά αποκλεισμένα από το χιόνι για να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Μονάδα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών έφθασε στο χωριό Σίροκα Πλανίνα στο δήμο Τργκόβιστε στη νότια Σερβία, που είναι αποκλεισμένο στα χιόνια εδώ και 28 μέρες .

Ο δήμαρχος Τργκόβιστε Ντάρκο Τόμιτς που συμμετείχε στην αποστολή τόνισε ότι οι συναντήσεις με τους κατοίκους ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές και ότι διανεμήθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα σε κάθε νοικοκυριό.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και θα συγκροτηθεί επιχειρησιακή ομάδα για την παρακολούθηση της κατάστασης τους ποταμούς της χώρας, είπε ο κ. Μάριτς και προειδοποίησε ότι σε 36 δήμους δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή πλημμυρών από το απότομο λιώσιμο των χιονιών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο