Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκότωσαν τον Τζιχάντι Τζον στο σημείο των χειρότερων εγκλημάτων των τζιχαντιστών

Σκότωσαν τον Τζιχάντι Τζον στο σημείο των χειρότερων εγκλημάτων των τζιχαντιστών

Έγκλημα και τιμωρία. Κοντά στον πύργο του ρολογιού, όπου οι τζιχαντιστές είχαν σταυρώσει πολλά από τα θύματά τους, τα drones των ΗΠΑ στόχευσαν και ανατίναξαν το αυτοκίνητο στο οποίο πιστεύεται πως επέβαινε ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον.

Ο άνδρας με την ολόμαυρη στολή, το μαντήλι που άφηνε ακάλυπτα μόνο τα μάτια του και με ένα στρατιωτικό μαχαίρι στα χέρια απειλούσε τους “άπιστους”, ο Βρετανός που γεννήθηκε στο Κουβέιτ και έγινε γνωστός ως Jihadi John, φέρεται να είναι νεκρός. Επίσημη επιβεβαίωση για το θάνατό του ακόμη δεν υπάρχει. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως είναι 99% σίγουροι ότι σκοτώθηκε στο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών αργά το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, ενώ άλλος αξιωματούχος, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, δήλωσε ότι ο τρομοκράτης “εξαϋλώθηκε”.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η επίθεση από drones των ΗΠΑ κατά του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο Τζιχάντι Τζον έγινε κοντά στον Πύργο του Ρολογιού, στο κέντρο της αποκαλούμενης “πρωτεύουσας” του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, Ράκκα στη Συρία. Ο Πύργος του Ρολογιού στη Ράκκα έχει γίνει σύμβολο της ωμότητας και της βαρβαρότητας του ISIS, αφού εκεί έχουν σταυρωθεί και βρει μαρτυρικό θάνατο δεκάδες θύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Το CNN και η Washington Post, που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδουν πως την επιδρομή πραγματοποίησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πως ο στόχος είχε επισημανθεί πολλές ημέρες πριν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε πως χθες πριν από τα μεσάνυχτα “ένα αεροσκάφος στόχευσε ένα όχημα που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Ράκα”, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους και ένας Βρετανός σημαντικό μέλος του ΙΚ”. “Όλες οι πηγές εκεί λένε πως το πτώμα ενός σημαντικού βρετανού τζιχαντιστή βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ράκα. Όλες οι πηγές λένε πως είναι ο Jihadi John, όμως προσωπικά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω”.

Φωτογραφία Daily Mail

Ο στόχος ένας και μοναδικός: να πεθάνει ο Τζιχάντι Τζον. Και αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες ακτιβιστών στη Ράκα, σύμφωνα με τους οποίους από τις 23:51 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, σε διάστημα εννέα λεπτών δηλαδή, μέτρησαν 14 χτυπήματα! Όλα έγιναν με drones. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Jihadi John, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, χτυπήθηκε από πύραυλο τη στιγμή που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε αυτοκίνητο.

Ντέιβιντ Κάμερον: Πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους

Αν οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να σκοτώσουν τον μαχητή που είναι γνωστός ως “Jihadi John” στη Συρία, θα πρόκειται για ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε σε δηλώσεις του από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση κατά του 27χρονου, Βρετανού πολίτη, Μοχάμεντ Εμουάζι ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ και πως ήταν “μια πράξη αυτοάμυνας. Ήταν το σωστό πράγμα να γίνει”. Ωστόσο και ο ίδιος εξακολουθεί να αναμένει επιβεβαίωση για τον θάνατο του Εμουάζι.

“Αν το πλήγμα αυτό ήταν επιτυχές –και περιμένουμε ακόμη επιβεβαίωση γι’ αυτό– θα είναι ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτος. Θα δείξει σε εκείνους που θα έκαναν στη Βρετανία, στον λαό μας και στους συμμάχους μας κακό, πως φθάνουμε μακριά, έχουμε ακλόνητη αποφασιστικότητα και δεν ξεχνάμε ποτέ τους πολίτες μας”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Αποκάλεσε τον Εμουάζι “βάρβαρο δολοφόνο” που “αποτελούσε αυξανόμενη και σοβαρή απειλή σε αθώους πολίτες, όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλο τον κόσμο και επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε