Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σοκάρει η ομολογία του μακελάρη: Ήθελα να κάνω αυτό που μου αρέσει, να σκοτώνω

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μόλις μια εβδομάδα μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, ακόμη μια υπόθεση συγκλονίζει τις ΗΠΑ. ένας άνδρας χρησιμοποίησε ίδιου τύπου όπλο με τον Άνταμ Λάνζα για να σκοτώσει δυο πυροσβέστες.

Ο Ουίλιαμ Σπένγκλερ έβαλε φωτιά στο σπίτι του για να παρασύρει στην παγίδα του, τους πυροσβέστες που θα ανταποκρίνονταν στην κλήση. Μόλις εκείνοι έφτασαν στο σημείο, στο προάστιο του Ρότσεστερ περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Υόρκης, εκείνος άνοιξε πυρ.

«Θέλω να κάψω όλη τη γειτονιά και να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο: να σκοτώνω ανθρώπους» φέρεται να έγραψε ο Σπένγκλερ σε ιδιόχειρο σημείωμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σκότωσε δυο, τραυμάτισε άλλους δυο και μετά αυτοκτόνησε. Είχε στην κατοχή του τρία όπλα, εκ των οποίων το ένα ήταν του ίδιου τύπου με εκείνο που σχεδόν μια εβδομάδα πριν ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα θέρισε 20 παιδιά και έξι ενήλικες στο σχολείο Sandy Hook του Κονέκτικατ.

Τώρα, η αστυνομία πιστεύει πως είχε πριν δολοφονήσει και την αδερφή του. Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη και πιστεύεται ότι ανήκουν στην 67χρονη Σέριλ Σπένγκλερ. Ο αδερφός της «δεν την άντεχε» είπε γείτονάς τους.

Ο Σπένγκλερ είχε βαρύ ποινικό μητρώο. Τον Ιούλιο του 1980 χτύπησε με σφυρί μέχρι θανάτου την 92χρονη γιαγιά του. Δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία στο δικαστήριο και έμεινε στη φυλακή 17 χρόνια. Βγήκε το 1998. Ως κατάδικος, απαγορευόταν να έχει όπλα….

Δεν είναι σαφές ακόμα πιο ήταν το κίνητρο που οδήγησε τον Σπένγκλερ να βάλει φωτιά στο σπίτι του και να στήσει ενέδρα θανάτου στον 42χρονο υπαστυνόμο Μάικ Τσιαπερίνι και τον 19χρονο δόκιμο Τόμας Κακζόουκα. Και οι δυο ήταν εθελοντές πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά έκαψε ολοσχερώς τέσσερα σπίτια, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε άλλα τόσα και ανάγκασε τους 30 κατοίκους της περιοχής σε εκκένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Δύο πυροσβέστες δέχτηκαν πυροβολισμούς και σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν πυρκαγιά

Τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν φέτος στο Νιουτάουν – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε