Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Spiegel: Αδυσώπητη μάχη Μέρκελ και Σαρκοζί

Θα χυθεί αίμα σήμερα στα Ηλύσια Πεδία; Θα κάνει πίσω η Μέρκελ στις απαιτήσεις της; Πως θα καταλήξει η σημερινή  συνάντηση Γερμανίας – Γαλλίας;

Ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν μάταια βεβαίως γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ τα οποία με απανωτά δημοσιεύματα προσπαθούν να δραματοποιήσουν ακόμα περισσότερο το αυριανό γευμα εργασίας των δυο ηγετών.

SPIEGEL: Μάχη χωρίς έλεος

Μια αδυσώπητη μάχη μαίνεται αυτές τις μέρες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί αύριο.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ενώ δημοσίως Μέρκελ και Σαρκοζί εμφανίζονται να συμφωνούν για την ευρωπαϊκή, δημοσιονομική πολιτική, στο παρασκήνιο ερίζουν για όλα τα βασικά σημεία της μελλοντικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, τον ρόλο της ΕΚΤ και την εμπλοκή των ιδιωτών σε ενδεχόμενες κρατικές χρεοκοπίες.

Όπως τονίζει το περιοδικό, βασικό ζήτημα αποτελεί ο φόβος της Γαλλίας για ενδεχόμενη επικυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

“Μην περιμένετε και πολλά από την αυριανή συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί”

Αυτό λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στην γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche. Επιμένουν ότι ο Σαρκοζί δεν πρόκεται να πει το ναι τόσο εύκολα σε όλα όσα ζητάει η Μέρκελ για τις χώρες του Νότου και την δημιουργία μιας ΕΕ δυο ή και τριών ταχυτήτων. (διαβάστε την είδηση)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε