Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στον "αέρα" η συμφωνία για τα πυρηνικά

Στον `αέρα` η συμφωνία για τα πυρηνικά
Ο πρόεδρος του Ιράν στο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.10.2009 | 20:46
Πρώτη δημοσίευση: 30.10.2009 | 20:46

Το Ιράν ακόμη δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση και καθυστερεί επιδεικτικά.

Η ατμόσφαιρα στα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έχει βαρύνει επικίνδυνα καθώς μετά από μία εβδομάδα σκληρού "πόκερ" για τα πυρηνικά η Τεχεράνη ακόμη δεν έχει δώσει μία επίσημη απάντηση.

Αρκετοί διπλωμάτες που γνωρίζουν το θέμα και συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις ήδη είναι αρκετά δυσαρεστημένοι αφού βλέπουν την Τεχεράνη απλά να κερδίζει χρόνο και δεν πιστεύουν ότι η συμφωνία μπορεί να διασωθεί.

 


Οι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις επιμένουν ότι η συμφωνία δεν έχει πεθάνει ακόμη αλλά κάλεσαν το Ιράν να απαντήσει για το προσχέδιο. Το σχέδιο που έπεσε στο τραπέζι την περασμένη εβδομάδα προβλέπει ότι η Τεχεράνη θα στείλει σχεδόν όλα τα αποθέματα της σε ουράνιο στην Ρωσία και θα τις επιστραφούν οι ποσότητες απεμπλουτισμένου ουρανίου για το ενεργειακό της πρόγραμμα.


Αρχικά η Τεχεράνη έκανε αντιπρόταση να αγοράζει το απεμπλουτισμένο ουράνιο και να μην στείλει τα αποθέματα. Χθες έκανε ένα βήμα πίσω και είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κάποια ποσότητα στο εξωτερικό.

 


Η ΙΑΕΑ περιέγραψε την χθεσινή απάντηση του Ιράν χθες ως μία πρώτη απάντηση και σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Τεχεράνη να δηλώσει επίσημα τις προθέσεις της.

 

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο