Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στους 113 οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία σην Ινδία

Στους 113 οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία σην Ινδία

Στους 90 οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα νεότερο απολογισμό του ναυαγίου ενός υπερφορτωμένου οχηματαγωγού που κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε τη Δευτέρα στην ανατολική Ινδία: ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 113 και των αγνοουμένων σε 90, μετά τον εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων στα νερά του ποταμού Βραχμαπούτρα, ενός από τους μεγαλύτερους ποταμούς της χώρας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό θυμάτων του ναυαγίου αυτού, το οποίο σημειώθηκε ενώ σφοδρή κακοκαιρία έπληττε την περιοχή Ντούρμπι στο κρατίδιο Ασάμ, κοντά στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της τοπικής κυβέρνησης Τσαντάν Μπράχμα.

“Τέσσερα ακόμη πτώματα εντοπίστηκαν από αλιείς στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 113”, δήλωσε ο υπουργός από τη Γκουαχάτι, τη μεγαλύτερη πόλη στο ‘Ασαμ.

Ενενήντα επιβάτες εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Αν και είχε μέγιστη χωρητικότητα 225 ατόμων, το πλοίο μετέφερε περίπου 350 επιβάτες ενώ δεν διέθετε ούτε σωστικές λέμβους ούτε σωσίβια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 150 εξ αυτών διασώθηκαν από άνδρες των σωστικών συνεργείων ή κατάφεραν να φθάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί αγρότες και ψαράδες.

Οι μεταφορές με πλοίο είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην Ινδία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, αλλά τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά λόγω των πλημμελών κανονισμών ασφαλείας και του υπερβολικά υψηλού αριθμού επιβατών των πλοίων.

Τον Οκτώβριο του 2010 τουλάχιστον 79 μουσουλμάνοι προσκυνητές πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο πλοίο που μετέφερε 150 ανθρώπους βυθίστηκε στη Δυτική Βεγγάλη.

Διαβάστε

Πάνω από 100 οι νεκροί σε ναυάγιο στον Βραχμαπούτρα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε