Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους δρόμους και πάλι χιλιάδες φοιτητές στην Βρετανία

Και πάλι στους δρόμους θα βγουν οι φοιτητές στην Βρετανία αντιδρώντας στις αλλαγές στην παιδεία. Δρακόντια μέτρα για να αποφευχθούν επεισόδια που έγιναν τις προηγούμενες φορές.

Στους δρόμους σχεδιάζουν να κατέβουν και πάλι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές στη Βρετανία, αντιδρώντας στις ριζικές αλλαγές στην χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης, γεγονός που προκάλεσε κύμα βίαιων διαδηλώσεων ένα χρόνο πριν.
 
Η αστυνομία δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται επαναληφθούν οι ταραχές και η βία που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά τις φοιτητές διαδηλώσεις.
 
Περίπου 10.000 άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
 
Οι φοιτητές είναι εξαγριωμένοι με τα εκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος, ενώ εξακολουθούν να αντιδρούν με την απόφαση του περασμένου έτους για αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμων.
 
Τέσσερις παρόμοιες διαδηλώσεις φοιτητών τον τελευταίο χρόνο συνοδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, επιθέσεις σε δημόσια κτίρια και κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, ενώ η αστυνομία είχε προχωρήσει σε περίπου 400 συλλήψεις.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε