Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σχεδόν τα μισά παιδιά του Κονγκό υποσιτίζονται

Σχεδόν τα μισά παιδιά του Κονγκό υποσιτίζονται

Τουλάχιστον το 40% των παιδιών ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με τη χώρα να έχει το υψηλότερο ποσοστό στην κεντρική και δυτική Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (Unicef).

Στην κεντρική Αφρική σε “ορισμένες χώρες τα ποσοστά του χρόνιου υποσιτισμού ανέρχονται ακόμη σε ανησυχητικό επίπεδο: η ΛΔ του Κονγκό με 43% είναι η χώρα της δυτικής και κεντρικής Αφρικής η οποία πλήττεται περισσότερο”, δήλωσε σήμερα η Μαριάν Φλας, η αντιπρόσωπος της Unicef στο Κονγκό, κατά την έναρξη ενός περιφερειακού συνεδρίου αφιερωμένου στη μείωση της μάστιγας αυτής στη Μπραζαβίλ.

Εβδομήντα πέντε εμπειρογνώμονες από χώρες της Αφρικής λαμβάνουν μέρος στο συνέδριο που ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Μετά το Κονγκό, μια χώρα που έχει πληγεί από πολέμους, ακολουθεί η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με 40,7% και το Καμερούν 32,5%, είπε η Φλας τονίζοντας ότι η περιοχή Μπραζαβίλ αριθμεί 175.000 παιδιά που υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό, δηλαδή ποσοστό 24,4%.

“Ο χρόνιος υποσιτισμός είναι μια μάστιγα που πλήττει αρκετές χώρες στον κόσμο και στην Αφρική. Είναι η υποκείμενη αιτία για το 35% των θανάτων στον κόσμο και μπορεί να εκδηλωθεί υπό διάφορες μορφές”, εξήγησε η Φλας, απευθύνοντας έκκληση για μια “πολυτομεακή συντονισμένη απάντηση” για την εκρίζωση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τη Unicef, ο χρόνιος υποσιτισμός επιφέρει στα παιδιά μια καθυστέρηση στην ανάπτυξη, που “επηρεάζει πολύ αρνητικά την υγεία του παιδιού καθώς αυτό διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσει χρόνιες μη μεταδιδόμενες νόσους”, σε σχέση με συνομήλικά του παιδιά που σιτίζονται σωστά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε